Prva "Noć ateljea"

Lokalne vesti - Petak 08.06.2012 - 09:04

Vranje ovoga leta po prvi put organizuje manifestaciju „Noć otvorenih ateljea“, koja počinje u subotu popodne.

Logo manifestacije Logo manifestacije
– Ova akcija zamišljena je kao šetnja kroz slikarske ateljee, kako bi posetioci osetili atmosferu stvaranja, imali živi kontakt sa umetnicima i videli prostor u kome umetnost nastaje - rekao je Slađan Ivanović,  direktor Narodnog muzeja u Vranju.  
 
Na deset otvorenih lokacija u Vranju posetioci će moći da vide razgledaju raznovrsna umetnička dela, od kojih su neka u procesu stvaranja.  
 
Narodni muzej učestvuje na četiri lokacije - Galeriji Narodnog muzeja, Muzej kući Bore Stankovića, dvorištu Muzeja i u zgradi Amama.
 
- Afirmacija kulture i  kulturnog stvaralaštva, stvaranje umetničkog tržišta,  razvoj turizma kao i decentralizacija kulture, osnovni su ciljevi ove manifestacije - kaže Ivanović.
 
Na manifestaciji će  svoje radove publici predstaviti  i poznati vranjski umetnici Vlastimir Stojanović Dubnički i Miomir Jovanović Micko, Likovna radionica, ateljei Dragana i Nikole Stojanovića, Stanka i Slobodana Ljubića i umetnička galerija Dejanović. 
 
U okviru ove manifestacije organizovana je i kaligrafska radionica. Veština lepog pisanja biće prikazana prisutnima ispred Narodnog muzeja, a predstaviće se i najbolji karikaturisti iz Vranja.
 
„Noć otvorenih ateljea“ prvi put je organizovana prošle godine u više od 15 gradova u Srbije, a procenjuje se da je posetilo  oko 50.000 ljudi.
 

Idejni tvorac umetnička grupa „Fraktal“. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: