Prve izborne nepravilnosti?

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.04.2012 - 15:45

 Partija za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa, čiji je lider narodni poslanik Riza Halimi, u nekoliko slučajeva grubo je prekršila pravila izbornog postupka što nikako ne sme proći bez sankcija.

 
 
Ovo su za OK radio izjavili Kujtim Sadriju, menadžer Liberalno demokratske partoje (LDP) u Preševu i Nedžat Beljulji, potpredsednik Demokratske partije (DP) u Bujanovcu.
 
 
Sadirju i Beljulji, kao najgrublji način kršenja izbornih propisa od strane partije Rize Halimija ističu slučaj emisara ove partije u Preševu i Bujanovcu, kada su sa sudskom knjigom u rukama išli od jednog do drugog kandidata koji podržavaju liste te partije.
 
 
- Umesto da sudska knjiga bude u Opštinskom sudu, gde joj je mesto odredjeno zakonom, i da njome upravlja državni činovnik,Halimijevi partijski aktivisti su sa knjigom u rukama išli od jednog do drugog kandidata koji treba da podrži njihove liste - kaže menadžer LDP u Preševu.
 
 
Potpredsednik Demokratske pertije u Bujanovcu Nedžat Beljulji kaže da su aktivisti ove partije na isti način obradjivali svoje članove i pristalice u Bujuanovcu, obećavajući im brda i doline.
 
 
- To što sa sudskom knjigom rade partijski dobošari Rize Halimija, nije samo kršenje propisa. To je zločin prema državi i gradjanima koji mora biti sankcionisan i od opštinske i od Republičke izborne komisije - kaže Behljulji.
 
O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: