Prvi REBALANS LOKALNOG BUDŽETA, krediti idu na REFINANSIRANJE

Lokalne vesti - Utorak 14.06.2022 - 14:43

Na 93. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, između ostalog, prihvaćen je Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno prvi rebalans budžeta.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Gradski većnik Bojan Kostić istakao je da su prilikom pripreme ove odluke prioriteti bili obezbeđivanje finansijske stabilnosti grada i nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave. 

 

- Rebalansom budžeta prihodi i primanja su projektovani na 2.996.093.000,00 dinara, a rashodi i izdaci na 3.136.099.000,00 dinara.

 

Budžetski deficit projektovan je na iznos od 140 miliona dinara, odnosno 5% prihoda budžeta grada, koji se pokriva neutrošenim sredstvima iz prethodne godine u iznosu od 110 miliona dinara i sa primanjima od zaduživanja u iznosu od 30 miliona dinara – rekao je Kostić. 

 

On je dodao da su kapitalne investicije zadržane na nivou od 18% u ukupnom bužetu grada, kao što je planirano inicijalnim budžetom. 

 

Projekcija prihoda je na istom nivou kao i ostvareni prihodi u 2021. godini, a rashodi su veći za oko 140 miliona dinara.

 

Takođe, na današnjoj sednici članovi Gradskog veća prihvatili su i Odluku o refinansiranju postojećih kredita. 

 

- Cilj ove odluke je obezbeđivanje boljih finansijskih uslova za finansiranje kredita, tako što ćemo produžiti rok otplate i na taj način smanjiti godišnje obaveze za servisiranje.

 

Na taj način, do kraja ove godine biće ostvarena ušteda od preko 50 miliona dinara na rashodnoj strani, što će dodatno ojačati budžet grada - istakao je član Gradskog veća Bojan Kostić.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: