PTO preseljeno u HIRURŠKI BLOK

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.12.2018 - 10:38

Odeljenje PTO je prva služba Zdravstvenog centra (ZC) Vranje koje kompletno funkcioniše u novom Hirurškom bloku, saznaje OK Radio.

Hirurški blok primio prve pacijenta FOTO:G. Mitić/OK Radio Hirurški blok primio prve pacijenta FOTO:G. Mitić/OK Radio
U nedelju u 17 časova, dan nakon svečanog otvaranja Hirurškog bloka, služba urgentne medicine, poznatija kao PTO, primila je svog prvog pacijenta u prizemlju nove zgrade.
 
Jasmina Ristić, glavna medicinska sestra ZC kaže za OK Radio da je celo prizemlje rezervisano za službu urgentne medicine i da su obezbeđeni svi uslovi za dobro funkcionisanje.
 
- Ukoliko ima potrebe da pacijenti budu upućeni, na primer, na interno odeljenje, idu liftom Hirurškog bloka do prvog sprata, a odatle zagrejanim hodnikom direktno do internog odeljenja.
 
Dakle, neće više biti „šetanja“ pacijenata bolničkim dvorištem, već je nova zgrada povezana za Opštom bolnicom, gde su rentgen i laboratorija – pojašnjava Ristićeva.
 
Ona dodaje da će narednih dana, nakon PTO, u Hirurški blok biti preseljena i ostala odeljenja: hirurgija, ortopedija, urologija i ORL.
 
Građanima Vranja se preporučuje da u novu zgradu ulaze iz ulice Jovana Jankovića Lunge, kod „Velefarma“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Neni
31.12.2018. , 13:29
Svaka cast za lekare i sestre koje rade na PTO. Jedina sluzba koja radi kako treba!!!
Pop
31.12.2018. , 15:43
Bravo za to da izadju iz onu zarazu,a najbolji lekari i sestre su na PTO sa DR Milenom Antic pravi strucnjak i dama.Cela ekipa za pohvalu osim onog odvratnog naduvanog i neljubaznog DR-a Bresnickog.
Pera
31.12.2018. , 15:47
Ceo PTO je za pohvalu i dobro je da izadju iz ono leglo zaraze svi i Doktori(osim onog iz Bresnicu )i sestre su pravi.
vojska
09.01.2019. , 01:57
pohvale za naseg uzvisenog vodju...tatka na beogradski pasaluk, sto se seti da i kod nas napravi nesto, pa makar tu lecili sve manjine