PU Vranje ostaje van štrajka policije

Lokalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 13:39

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najavio je za petak štrajk i potpunu obustavu rada, ali se niko iz Vranja neće priključiti tom štrajku.

Petrović: Nema smisla štrajkovati foto A. Stojković Petrović: Nema smisla štrajkovati foto A. Stojković

Marjan Petrović, predsednik vranjskog ogranka Nezavisnog sindikata policije, takođe reprezentativnog, kaže da se oni ne slažu sa svojim kolegama iz PSS-a, te da niko iz NSP neće učestvovati u najavljenom protestu.

– Mi smo sa Policijskim sindikatom policije dogovorili poseban kolektivni ugovor i dva dana pre potpisivanja oni su tražili neke dopune vezane za topli obrok i regres, a naš je stav bio da se kroz obračunski list tačno navede iznos toplog oobroka i regresa koji nam je već uračunat kroz koeficijent plate.

Obzirom da tada nismo imali ni jedan važeći kolektivni ugovor, morali smo da potpišemo dogovoreni.

U Vranju Policijski sindikat Srbije nema ni jednog člana, a u Bujanovcu ima samo jedan aktivista – kaže Petrović.

On dodaje da je stav centrale njegovog sindikata da ne treba da učestvuju u najavljenom štrajku i da zato niko iz vranjske Policijske uprave neće u petak obustavljati rad.

– Ne može policija da se poredi sa pojedinim javnim preduzećima. Mi ne prodajemo ništa, te s toga nismo profitabilna organizacija – kaže Petrović.

Inače, Policijski sindikat Srbije isplanirao je da se u petak krene u protestnu šetnju od zgrade Vlade Srbije do Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Protest je najavljen za 12 časova. Štrajkuje se, između ostalog i zbog informacija da će plate dodatno biti smanjene u policiji.

Štrajku će se, prema najavama, priključiti policajci iz cele Srbije, osim iz Vranja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: