Pušteni Albanci uhapšeni zbog ratnih zločina

Lokalne vesti - Sreda 30.05.2012 - 15:01

Iz pritvora Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu puštena su petorica od osam uhapšenih Albanaca, koji se terete za ratne zločine na jugu Srbije.

Slike zločina pokazane novinarima prilikom hapšenja sada puštenih Albanaca Slike zločina pokazane novinarima prilikom hapšenja sada puštenih Albanaca
Sva osmorica osumjičenih uhapšeni su 4. maja, u sred izborne tišine, a čitavu akciju pratila je velika medijska galama, uz lično prisustvo ministra policije Ivice Dačića. 
 
Prema nekim navodima, pušteni Albanci u svojim selima dočekani su kao heroji, uz veliko slavlje. 
 
Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama OK Radija na slobodu su pušteni Elhami Salihu, Sevdai Emurlahi, Šerif Abdili, Nedir Sefedin i Mustafa Limani. 
 
Čitav proces praćen je pravnim nejasnoćama.
 
Novinar i predstavnik bujanovačkog Odbora za ljudska prava Beljgzim Kamberi izjavio je da danas oslobođeni Albanci ne znaju da li su pušteni da se brane sa slobode ili je postupak protiv njih obustavljen.
 
- Prema ovim ljudim se grubo postupalo. Oni su bili tučeni još u vozilima za transport uhapšenih i kasnije u Beogradu. Za sada ne znamo šta se dešava sa još trojicom Albanaca koji su još uvek pritvoreni. Tražićemo da se ceo slučaj istraži – tvrdi Kamberi.
 

Brzo puštanje na slobodu osumnjičenih za najteža krivična dela, kao što je to ratni zločin, na jugu Srbije pobudio je sumnju u namere onih koji su i pokrenuli čitavu akciju.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: