"Putevi Srbije" vs OK radio

Lokalne vesti - Sreda 06.06.2012 - 15:25

Povodom teksta „Zbog putarine Vranjanci građani drugog reda“ (tačnije "Oštre reakcije na besplatnu putarinu", www.okradio.rs/vesti/lokalne/ostre-reakcije-na-besplatnu-putarinu_17907.html), objavljenog na O.K. Radiju reagovalo je i JP "Putevi Srbije", saopštenjem koje naša redakcija prenosi u celini, bez ikakvih gramatičkih ili stilskih ispravki.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ nije nikada, niti će preduzimati radnje kojima će se određene grupe građana dovoditi u nepravedan položaj u odnosu na druge. 
 
Zajednički sporazum JP „Putevi Srbije“ i „Grada Beograda“ ne oslobađa nikoga od plaćanja putarine već se njime Grad Beograd obavezuje da će plaćati putarinu za svoje građane nastanjene u beogradskim opštinama Sopot, Grocka i Mladenovac, kada oni koriste autoput, i to isključivo na teritoriji Grada Beograda.
 
To važi samo za putnička vozila u privatnom vlasništvu građana,  i ne odnosi se na pravna lica.
 
Svaka lokalna samouprava može sklopiti ugovor sa JP „Putevi Srbije“ o plaćanju putarine za svoje građane ukoliko proceni da je to u njihovom,  i interesu njihovih građana. 
 
Netačna je i zlonamerna konstatacija da korisnici autoputa na rampama prolaze, kako je u članku navedeno -  „Na časnu reč“. 
 
Oni korisnici autoputa koji su do sada odbijali da plaćaju putarinu i pisali „Izjave“ , a nisu platili putarinu u roku od 8 dana, dug izmiruju preko suda plaćajući odgovarajuću kamatu i sudske troškove. Niko nije niti je bio oslobođen od plaćanja putarine. 
    
Zahtevamo da u skladu sa Zakonom o informisanju čl. 47, 49, 56 i 57 objavite dematni u celosti, u istoj emisiji - rubrici,  kao što je objavljen gore pomenuti tekst.
 
U prilogu Vam dostavljamo i tekst koji je objavljen u „Vranjskim novostima“. 
 
S poštovanjem,
JP "Putevi Srbije"

Odeljenje za odnose sa javnošću 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: