Putinov tajkun kupuje "Simpo"

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.12.2013 - 00:32

Kompanija „Delo“ iz Moskve, čiji je vlasnik Sergej N. Šiškarjov, a koja se pominje u Vladi Srbije kao mogući kupac državnog paketa „Simpa“ iz Vranja, nikada se nije bavila proizvodnjom nameštaja.

Simpo Vranje Simpo Vranje


Prema pisanju novina “Vranjske”, Šiškarjov je dugo bio ruski marinac i ima čin pukovnika u rezervi, a 2001. je doktorirao na temi „Francuski policijski sistem“.

 

Od 1993. vodi jednu od najvećih ruskih kompanija u sektoru prevoza „Delo grupa“.

 

Član je Vojno-industrijske komisije pri ruskoj Vladi i predsednik političkog saveta partije „Rodina“.

 

Sa Šiškarjovim i njegovim saradnicima sastao se potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i tom prilikom, kako su preneli mediji, kompanija “Delo” izrazila je interes i spremnost da kupi državni paket akcija „Simpa”.

 

Kako je saopšteno, ruski partner je nakon sastanka izrazio i spremnost da putem dokapitalizacije investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u „Simpu”.

 

Vučić je, ističe se, podržao predloge predstavnika grupe kompanija „Delo” vezane za privatizaciju „Simpa”.

 

On je naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja “Simpa”.

Vranjske, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: