Radivojević naplatio Pozorištu

Lokalne vesti - Subota 22.09.2012 - 10:44

Izvršnom presudom Apelacionog suda u Nišu, reditelj Jug Radivojević iz Beograda, dobio je sudski spor protiv pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, za koje je oktobra 2008. godine, na repertoar postavio predstavu „Krvava svadba“.

Vranjsko Pozorište Vranjsko Pozorište
Sud je Radivojeviću na ime honorara za režiju, scenografiju, adaptaciju teksta i izbor muzike, dosudio milion dinara, a zajedno sa zakonskom zateznom kamatom, ta suma je dostigla iznos od blizu dva miliona dinara.
 
Ova predstava igrana je samo deset puta, pa ispada da je svako njeno izvođenje koštalo najmanje 200.000 dinara, plus plaćena glumica sa strane, inače potpuno anonimna. 
 
Kapacitet vranjskog teatra bio je oko 300 mesta, koja, u ovom slučaju, osim na premijeri, nikada nisu bila popunjena. Ali, čak i da jesu, karta bi za "Krvave svadbe morala da košta oko 700 dinara po predstavi. 
 
Novine „Vranjske“ u poslednjem broju, u dužoj priči o sporu reditelja koji je ponikao na vranjskim pozorišnim daskama, pišu da je sa računa grada Vranju ovaj iznos Radivojeviću već isplaćen.
 
Spor izmedju Pozorišta i reditelja Radivojevića iskrsao je sredinom 2009. godine, kada je novoizabrani direktor Nebojša Cvetković, na preporuku Gradskog veća i većnika za kulturu Zorana Najdića, odbio da reditelju isplati usmeno dogovoren honorar u iznosu od milion dinara.
 
Iziritiran odnosom pojedinaca lokalne samouprave prema njegovom tek umrlom ocu Radoslavu, kao i prema isplati honorara, Radivojević je izjavio da će tužiti pozorište, da će novac od spora uplatiti u humanitarne svrhe i da više nikada neće saradjivati sa pozorištem u kome je odrastao.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: