Radnici "Jumka" ostaju na autoputu

Lokalne vesti - Sreda 12.02.2014 - 14:05

Štrajkači „Jumka“ iz Vranja i dalje su na autoputu Skoplje – Niš, kod sela Ranutovac i blokirali su sve putne pravce koji vode iz Vranja prema Nišu i iz Niša prema Makedoniji.

Kako kažu, ne planiraju da se sklone, a najavljuju i da će na autoputu ostati cele noći. Štrajkači očekuju dolazak predsednika ili potpredsednika Vlade Srbije.

– Ne može niko da prolazi. Samo puštamo hitnu pomoć i imali smo jednu sahranu.

Čak ne dopuštamo ni odvijanje saobraćaja teretnih vozila „Terne“ koja radi na izgradnji Koridora 10. Kad mi ne radimo, ne može niko da radi i uopšte ne želim da pregovaram o nekom propuštanju kolone – kaže predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković.

Kolone vozila, kamiona i autobusa su kilometarske sa obe strane, dakle i iz pravca Niša, ali i Skoplja. Bilo je nekoliko intervencija hitne pomoći, koja je medicinski zbrinjavala bolesne i iznemogle u kolonama koje na autoputu stoje već tri sata.

Prema proceni policije koja je raspoređena  od Suvog dola do Bresnice, na autoputu je oko 1500 radnika „Jumka“.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić posetio je štrajkače i bukvalno ih molio da obustave blokadu autoputa, međutim sindikalisti nisu popustili.

– Molim vas i kleknuću ako treba pustite saobraćaj. Ovim ništa ne postižemo.

Evo u četvrtak idemo kod predsednika Vlade, samo se sada raziđite. Meni stvarate veliki problem – kazao je gradonačelnik Antić.

Predstavnici sindikata uslovili su gradonačelnika da će štrajk obustaviti ako se neko do 18 sati iz republičke Vlade pojavi kod Vranja. Kako su saopštili, ukoliko niko ne dođe, radnici će spavati na autoputu.

Aleksandar Aca Stojković
 

       

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: