Radnik "Komrada" poginuo na "Meterisu"

Lokalne vesti - Četvrtak 18.10.2012 - 13:46

Radnik vranjskog „Komrada“ Donče Gligorov (59) poginuo je u ponedeljak oko podneva, na svom radnom mestu.

Gligorov Gligorov
Nesreća se dogodila kada se na deponiji „Meteris“, prilikom manipulacije građevinskim materijalom, traktorska prikolica otkačila i pala preko Gligorova. 
 
Vozač traktora Goran Arsić (44) priveden je istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji mu je odredio pritvor do mesec dana. 
 
Direktor „Komrada“ Dejan Ilić za OK Radio kaže da je dao nalog za sprovođenje istrage i unutar preduzeća. 
 
– U trenutku nesreće preduzeli smo sve mere po zakonu. Dakle, obavestili smo inspekciju rada i policiju, nakon čega su istražni sudija i zamenik višeg javnog tužioca izvršili uviđaj. 
 
Takođe, izvršeni su obdukcija tela i vanredni tehnički pregled vozila. Rezultate autopsije nismo još uvek dobili, a izveštaj sa tehničkog pregleda pokazuje da je traktor bio ispravan - kaže Ilić. 
 
On napominje da je preduzeće pokrilo troškove sahrane Gligorova. 
 
– Ovo je prvi smrtni slučaj na radnom mestu u „Komradu“. Lično smatram da vozač traktora nije kriv, ali će to utvrditi istraga. Arsić poseduje sve dozvole za upravljanje vozilima kojima raspolaže preduzeće. 
 
Marljiv je, pedantan i vredan radnik već punih desetak godina, tako da očekujem njegovo puštanje iz pritvora nakon pristizanja rezultata obdukcije - ističe Ilić. 
 
Inače, Donče Gligorov bio je radnik službe gradskog zelenila i čitav svoj radni vek proveo je u vranjskom komunalnom preduzeću. 
 
Sahranjen je u sredu na Bunuševačkom groblju u Vranju. Novinar OK Radija posetio je dom nastradalog Gligorova. Porodica optužuju firmu za smrt njihovog člana. Opširnije o ovome uskoro na našem sajtu.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: