Radnike "Jumka" niko neće

Lokalne vesti - Sreda 12.09.2012 - 10:50

Štrajk u "Jumku" i dalje traje, ali sa radnicima neće da pregovara niko ni iz menadžmenta fabrike, niti pak iz lokalne vlasti.

Radnici isped Radnici isped "Jumka"
Sindikat ASNS “Jumka” traži od lokalne samouprave da se što hitnije uključi u rešavanje problema vranjskih tekstilaca. 
 
Snežana Veličković, predsednica sindikata, kaže da je dopis sa zahtevima u sredu dostavljen  gradonačelniku Zoranu Antiću, a da će sindikalci već sutra u Ministarstvu ekonomije zatražiti i pomoć države, u rešavanju nagomilanih problerma kompanije.
 
- Obavestićemo centralu sindikata i nadležne državne institucije o svim dešavanjima u fabrici i našim zahtevima od kojih ne odustajemo- kaže Veličkovićeva.
 
Prema njenim rečima, sindikat ASNS je odlučan u nameri da se već jednom reši “agonija koja u “Jumku” traje punih osam godina".
 
- U kompaniji je na snazi štrajk, ali bez okupljanja radnika, jer im se preti otkazima.  Radi se o diskriminaciji zbog čega smo obavestili i Inspekciju rada – napominje Veličkovićeva, navodeći da će tražiti i odgovornost menadžmenta kome su zahtevi radnika dostavljani u više navrata. 
 
Ona kaže da do dana današnjeg rukovodstvo nije ništa preduzelo po pitanju zahteva vranjskih tekstilaca.
 

Na kraju Veličkovićeva objašnjava da su radnici i bez posla jer od 1.800 upošljenih posla ima samo pogon Konfekcije. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: