Ranđel otvorio fabriku mesa

Lokalne vesti - Subota 23.06.2012 - 09:06

U selu Levosoje, tri kilometra od Bujanovca, na oko 1.200 kvadrata, počela je rad Fabrika za preradu sitno oblikovanog mesa „Jumor“, vlasništvo porodice Veljković.

- Kao u svakom privatnom biznisu kod nas, bilo je mnogo problema, utrošili smo mnogo novca i mnogo vremena sa "nevernim Tomama", ali smo na sreću sve priveli kraju i krenuli sa probnom proizvodnjom - kaže tvorac ove porodične ideje, penzioner Randjel Veljković.
 
On je objasnio da su sada, u prvoj fazi, proizvodni kapaciteti u fabrici „Jumor“ angažovani na proizvodnji roštiljskog i mesa za kobasice od sirovina koje fabrika kupuje na tržištu.
 
- U drugoj fazi u fabrici će biti obezbedjena sopstvena sirovinska baza iz sopstvene farme,  a projektom smo predvideli i saradnju sa oko 50 privatnih farmi u bujanovačkom kraju - kaže  Veljković.
  

Tvorac ove fabrike Randjel Veljković bio je dugogodišnji aktivan privrednik i političar, osnivač i direktor Bujanovačke Banje, a u dva mandata bio je i predsednik opštine Bujanovac. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: