Renovirana ulica mora ponovo cela da se renovira!

Lokalne vesti - Utorak 10.09.2013 - 12:52

Glavna ulica u Vranju moraće ponovo da bude renovirana, i za taj posao neophodno je oko 9,5 miliona dinara, čulo se na Otvorenom danu za medije SPS-a.

Sa septembarskog Open Deja SPS-a Sa septembarskog Open Deja SPS-a

Stalno izlivanje fekalija u glavnoj ulici u Vranju postavlja se kao veoma skupo rešiv problem, a gradonačelnik Zoran Antić kaže da je ovoga puta neophodno pronaći odgovorne za nastalu situaciju.

Podsetimo, glavna ulica rekonstruisana je 2004. godine, parama koje je lokalna samouprava dobila od prodaje DIV-a kompanji BAT.

Visina dobijenih sredstava bila je 5.000.000 evra, a tadašnji predsednik opštine bio je Miroljub Stojčić, dok je predsednik gradske vlade, koja se tada zvala Izvršni odbor, bio Božidar Ilić.

Danas, posle svih problema koji su i više nego vidljivi, direktor “Vodovoda” Krsta Janjić ocenio je da se 2004. godine “žurilo sa rekonstrukcijom glavne ulice, te da zbog toga nisu zamenjene stare azbestne cevi”, koje sada i prave problem oko izlivanja fekalija u glavnoj ulici.

- Tu postoji stara turska kanalizacija, ali i ova sa azbestnim cevima koje nisu zamenjene i koje su počele da trule.

Mora se uraditi kompletna rekonstrukcija kanalizacije u glavnoj ulici, i svi građani mora da se ponovo priključe na kanalizacionu mrežu.

Uz to, makar od Lenjinove do Baba Zlatine mora se uraditi i odvodna atmosferska kanalizacija, što bi trebalo da košta ukupno oko 9,5 miliona dinara, bez ponovnog asfaltiranja ulice - rekao je Janjić, ocenjujući da bi taj posao mogao da traje do 90 dana.

Na opasku da je para bilo, čak pet miliona evra, a da je sada teško naći potrebne milione, gradonačelnik Antić je rekao da se taj novac mora naći, bez obzira što je država Vranju u prethodnih godinu dana smanjila dotacije iz budžeta za čak 300 do 400 miliona dinara.  

Socijalisti su se na “Open deju” dotakli mnogih pitanja, a na kraju je gradonačelnik Antić osudio pisanje portala “Vranje grad lopova” protiv direktora RTV  Vranje  Zorana Veličkovića, ocenjujući takve napade na njega “bestijalnim” i tražeći da vranjski novinari ustanu u odbranu svog kolege, a da država konačno otkrije koji ljudi i čiji interesi  stoje iza navedenog sajta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: