Reorganizuje se ZAVOD ZA URBANIZAM

Lokalne vesti - Utorak 11.12.2018 - 12:12

Gradsko veće Vranja prihvatilo je Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja Javnog preduzeća "Zavod za urbanizam" sa Zakonom o javnim preduzećima, izjavila je na konferencija za novinare Zorica Jović, članica Gradskog veća.

Preraspodeljene nadležnosti javnih reduzeća FOTO: vranje.org.rs Preraspodeljene nadležnosti javnih reduzeća FOTO: vranje.org.rs
Po njenim rečima, novi zakon uslovio je i reorganizaciju ovog preduzeća, čiji će naziv ubuduće biti JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja"
 
- U skladu sa tim Gradsko veće usvojilo je i izmene Nacrta Odluke o izmenama Odluke o osnivanju JKP "Parking servis" i JP „Vodovod", od kojih se izuzimaju određene nadležnosti i  biće u delokrugu rada JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja".
 
Takođe, usvojili smo i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, koji ostaje nepromenjen (1.199 lica), ali će se izvršiti preraspodela - naglasila je ona dodajući da će JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja" imati 25 radnika
 
Na sednici Gradskog veća usvojeni su programi poslovanja javnih preduzeća za narednu godinu sa finansijskim planovima, koji će biti upućeni Skupštini grada na razmatranje. 
 
Prihvaćen je i Nacrt Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Vranja i opštine Brod u Republici Srpskoj, usvojen Predlog Odluke o dodeli nagrada uspešnim studentima po kojoj će 30 najboljih visokoškolaca dobiti po 20.000 dinara i tekst Javnog oglasa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa, za šta je izdvojeno 10 miliona dinara.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sve je otišlo daleko...
12.12.2018. , 07:24
Zar misle oni da smo mi ludi, pa zar ovo nije opet formiranje neke nove direkcije? Ugasili su to preduzeće da bi zataškali tragove lopovskih radnji pojedinaca od kojih mnogi sada imaju sopstvene firme na lično ili tuđe ime svejedno, a sada bi opet malo da se igraju parama građana. Ma treba ih najuriti iz grada samo tako!