Romima konačno ambulanta

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.04.2012 - 16:08

U Gornjoj Čaršiji, delu Vranja koji uglavnom naseljavaju Romi, konačno je otvorena ambulanta u kojoj će meštanima biti pružana primarna zdravstvena zaštita.

Uroš Trajković, direktor  Zdravstvenog centra kazao je na otvaranju da će ambulanta imati od 1.200 do 1.500 kartona, da će raditi samo u prvoj smeni, a ukoliko bude potrebno njeno radno vreme biće produženo i u popodnevnoj smeni.

- U ambulanti će raditi lekar i medicinska sestra iz Doma zdravlja tako da neće biti novih upošljavanja. U narednom periodu organizovaćemo da, mobilnom ekipom u svim ambulantama koje su periferne,  sakupljamo uzorke krvi za laboratorijske analize  - kaže Trajković.

Lekar Saša Ljubisavljević pozvao je žitelje gornjeg dela grada među kojima je najviše Roma da prebace svoje kartone iz Doma zdravlja u novootvorenu ambulantu.

- Svi penzioneri i radno sposobni mogu prebaciti svoje kartone kako bi im bila pružana adekvatna primarna zdravstvena zaštita – kaže Ljubisavljević.  

Romi iz Gornje Čaršije napominju da se stara praksa ponavlja i u ovoj predizbornoj kampanji otvaranjem ambulante, jer se samo pred izbore političari sete njih.

Oni imaju brojne probleme, jer lokalna vlast kako tvrde ne brine pre svega o tome da godinama unazad žive u krajnje nehigijenskim uslovima koji im ugrožavaju zdravlje.
 
Za iznajmljeni prostor ambulante u kome se nalaze tri prostorije u ulici „Vuka Karadžića“, prema Trajkovićevim rečima  Zdravstveni centar po odluci UO plaćaće mesečno 200 evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: