RUSI U VRANJU: Kao da smo kod kuće!

Lokalne vesti - Sreda 30.03.2016 - 14:11

Najbolji učenici iz Fizičko-matematičkog liceja iz Vladikavkaza ruske republike Severne Osetije sa profesorima bili su gosti gimnazije ,,Bora Stanković" u Vranja povodom obeležavanja 135. godišnjice ove obrazovne ustanove.

Učenici iz Rusije kod gradonačelnika Vranja FOTO: vranje.org.org Učenici iz Rusije kod gradonačelnika Vranja FOTO: vranje.org.org

Veliko mi je zadovoljstvo što ste posetili Vranje i upoznali se sa bogatom istorijom. Na planu međunarodne saradnje negujemo intenzivne i dobre odnose sa gradovima u Rusiji, a potpisali smo i sporazum o bratimljenju sa Brjuhovetskojom oblašću.

Verujem da je ovo početak brojnih aktivnosti koje će još više unaprediti saradnju
- naglasio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić priikom prijema za učenike iz Rusije.

Na prijemu su govorile i profesorke Aleta Balikojeva i Maja Dzasohova koje su se zahvalile na toploj dobrodošlici istakavši da udaljenost nije nikakva prepreka za dalju saradnju.

Ponosni smo što smo imali goste za proslavu velikog jubileja i što smo dogovorili  realizaciju projekata iz oblasti nastave - naglasila je direktorka škole Suzana Mišić.

Po rečima profesorke ruskog jezika Danijele Spasić koja je pokrenula inicijativu o povezivanju dve škole, reč je o uzvratnoj poseti.

- Prilikom našeg boravka u Rusiji, uz podršku Internacionalne policijske asocijacije (IPA), toplo smo dočekani, uočili smo da imamo zajednička interesovanja, i nakon svega očekujem da zajedno realizujemo projekte jer postoje dobra volja i želja za tim -  rekla je Danijela Spasić.

O impresijama su govorili  učenici koji nisu krili oduševljenje boravkom u Vranju.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić poklonio je delegaciji iz Fizičko-matematičkog liceja, u kojoj je bila i Kristina Hajdeva, predstavnica IPA, grb Grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: