Saboru frulaša Izuzetna Vukova nagrada

Lokalne vesti - Četvrtak 06.02.2020 - 13:42

Vranje - Sabor frulaša "Oj Moravo“ dobitnik je ovogodišnje Izuzetne Vukove nagrade za rezultate od naročitog značaja za kulturni život, na osnovu odluke žirija Kulturno- prosvetne zajednice Srbije.

Narodni univerzitet Vranje je jedan od predlagača FOTO: JU Narodni univerzitet Vranje Narodni univerzitet Vranje je jedan od predlagača FOTO: JU Narodni univerzitet Vranje
Nagrada je uručena predsedniku Sabora frulaša Zoranu Rajičiću na svečanosti održanoj 5. februara u Predsedništvu Republike Srbije.
 
Ova republička smotra frulaša je po koncepciji, raznovrsnom i sadržajnom programu, svrstana u red najznačajnijih manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva
 
To je istinska svetkovina frule, tradicije i običaja srpskog naroda, koja neguje izvorno narodno stvaralaštvo u oblasti sviranja na fruli i drugim srodnim instrumentima, istaknuto je u obrazloženju žirija.
 
JU Narodni univerzitet Vranje je jedan od predlagača, a kao organizator Međuokružne smotre frulaša je deo Sabora. 
 
- Zbog toga se sa sigurnošću može reći da je ovo i naša nagrada za rad na očuvanju tradicije i kulturnog nasleđa - kažu iz Narodnog univerziteta Vranje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: