ŠAF I DJ MKDSL: Ženo, EVE ME DOM (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 30.06.2017 - 08:27

Ekipa polaznika Škole animiranog filma iz Vranja (ŠAF) ostvarila je zanimljivu saradnju sa poznatim srpskim DJ-em i producentom MKDSL-om, čiji je rezultat najnoviji film pod nazivom „Ženo, eve me dom“.

Detalj iiz filma ŠAF-a FOTO preentscreen Detalj iiz filma ŠAF-a FOTO preentscreen

DJ MKDSL, čije je pravo ime Marko Milošević, kaže za OK Radio da je njegova prva saradnja sa vranjskim ŠAF-om veoma pozitivno iskustvo.

- Mislim da su šafovci odradili sjajan posao i ja sam se potrudio da pronađem sebe u tome. Zaista sam ponosan onim što smo zajednički uradili.

Kako je sam crtež prilično apstraktan, gledao sam da zvukom ispratim tu formu i da time film dobije neku novu dimanziju
– kaže Milošević.

Animatorski tim filma „Ženo, eve me dom“ sastavljen je od pet učenica vranjskih srednjih škola.


Ivana Vučković, Miljana Spasić, Andrea Virag, Jana Stošić i Emilija Đorđević su sedam meseci radile na animaciji priče o glavnom junaku i njegovom putu do kuće.

Film je završen posle gotovo godinu dana celokupnih priprema i rada.

Slavolub Simonović, mentor na projektu, objašnjava da je animacija rađena u crno-beloj tehnici, crtežom na papiru u kombinovanoj tehnici ugljena, flomastera i krede.

- Kako se radi o ambicioznom radu, tražili smo nekoga ko bi profesionalno ozvučio film i tu se ime Marka Miloševića nametnulo samo, jer je on i ranije radio sa decom.

Zaista sam zadovoljan kako je sve ispalo i dugujemo mu veliku zahvalnost, jer je odličan posao uradio bez honorara
– kaže Slavoljub.

Film je objavljen na You Tube kanalu vranjskog ŠAF-a, a zvanična premijera će uslediti na ovogodišnjem festivalu „Zlatni puž“, tokom kojeg će prva srpska dečija škola animiranog filma proslaviti 30 godina od osnivanja.

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: