ŠAF za pomoć vranjskoj Bolnici

Lokalne vesti - Sreda 05.03.2014 - 11:31

Škola animiranog filma (ŠAF) pokrenula je u Vranju humanitarnu akciju koja ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu aparata namenjenih Dečjem odeljenju vranjske Bolnice.

Ilustracija Ilustracija

Ulična akcija koja će biti realizovana 6. i 7. marta deo je projekta „Mali kreativci humanitarci“ koji sprovodi ŠAF.

Ova akcija je produkt radionice na kojima su polaznici ŠAF-a stvarali različite rukotvorine u proteklih godinu dana u saradnji sa profesorom filozofije Ivanom Stamenković.

Direktorka ŠAF-a Snežana Trajković kaže da oni često sarađuju sa javnim sektorom kao i sa formalnim i neformalnim udruženjima, te je i ova ideja nastala na osnovu ranijeg iskustva.

- Već godinu i po dana se organizuju radionice na kojima polaznici prave svojevrsne umetnine, a ovog puta kroz saradnju sa Ivanom , koja se i sama bavi izradom nakita.

Tako je nastao veliki broj predmeta na radionicama  koji će sada biti ponuđeni zainteresovanima – kaže Trajković.

Sav prihod koji će na taj način biti ostvaren namenjen je za kupovinu aspiratora ili inhalatora za Dečje odeljenje vranjske Bolnice.

Na štandovima ŠAF-a u centru grada tako će se naći različite rukotvorine, a najviše će biti nakita čija cene neće prelaziti 300 dinara po komadu.

Akcija bi trebalo da se održi čak i u slučaju kiše, ali se organizatori nadaju  da padavina ipak neće biti.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: