Sećanje na početak NATO agresije: Tajna slobode počiva u HRABROSTI (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 24.03.2021 - 13:43

Na platou ispred Spomenika poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji od 1990 – 2003. godine, obeležena je godišnjica početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Slobodan MIlenković kraj spomenika žrtvama NATO agreSije FOTO: D. Ristić/OK Radio Slobodan MIlenković kraj spomenika žrtvama NATO agreSije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon intoniranja himne “Bože pravde”, pomen poginulima održao je episkop vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom. 
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković podsetio je na 78 dana NATO agresije, istakavši da avioni Atlantskog pakta nisu bili ni „milosrdni“, ni „anđeli“..
 
- Tog proleća, nebo je parao zvuk aviona, negde iznad Kosova i Metohije, iznad juga Srbije, Šumadije, Beograda, Vojvodine
 
Sejali su smrt neprekidno, u naletima, punih 78 dana ostavljajući iza sebe brojne civilne žrtve, razaranje i pustoš, ostavljajući našu Srbiju u ožiljcima - kazao je on. 
 
Imati uzvišen cilj kao što je sloboda, vrhovna je vrlina jednog naroda i ideal mnogih naših generacija, dodao je Milenković. 
 
- A, imamo li drugog izbora od otpora i prkosa
 
Jer, neće nas zaista sunce tuđeg neba grejati kao što greje ovo, u Srbiji
 
Tajna slobode počiva u hrabrosti - zaključio je u svom obraćanju gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
 
Vence i cveće na spomenik položili su članovi porodica poginulih, delegacije Grada Vranja, Vojske Srbije, gradske opštine Vranjska Banja, Policijske uprave, BIA, udruženja građana.
 
Tokom agresije, mesta na teritoriji Pčinjskog okruga bombardovana su 48 dana, pri čemu je raketirano 78 ciljeva sa 1.119 projektila, od kojih su stradala 62 lica
 
Ranjeno je 207 ljudi i oštećeno 4.500 stambenih objekata.

Foto Galerija

22. godišnjica početka NATO agresije na SR Jugoslaviju

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: