Sentić ostaje u "Novom domu"?

Lokalne vesti - Četvrtak 12.12.2013 - 11:56

Direktor „Novog doma“ u Vranju Saša Sentić ostaće i u narednom periodu na toj funkciji, ali kao vršilac dužnosti, saznaje OK Radio.

Sasa Sentic Sasa Sentic

Kako se nezvanično saznaje, Sentić je u ponedeljak trebao da počne sa radom u Direkciji za izgradnju, na poslovima planiranja i nadzora, ali se to nije dogodilo zbog političkih nesuglasica između koalicionih partnera i neodržavanje sednice Skupštine na kojoj je trebao da bude razrešen dužnosti direktora „Novog doma“.

 

– Faktički je on izvisio za novo radno mesto i sada će ostati kao v.d. direktora „Novog doma“ i na dalje, a kandidat Dragan Jovanović Šukar neće doći na njegovo mesto.

 

U preduzeću je opšti haos. Tri meseca platu nismo primili, toliko je ljudi zaposleno u poslednje vreme da se preskačemo u hodniku, a firma je od početka godine napravila dug od 30 miliona dinara – kaže naš sagovornik iz „Novog doma“.

 

Direktor tog preduzeća Saša Sentić najpre je negirao mogućnost prelaska u Direkciju, a zatim je potvrdio da su postojale razne priče vezane za to.

 

– Vidim da ste dosta upućeni u zbivanja, ali ja ne znam odakle sad priča za Direkciju. Zapravo, bilo ih je dosta u poslednje vreme, ali ja mogu da kažem samo da sam visokoobrazovani čovek i sa licencama koje imam mogu da radim u bilo kom javnom preduzeću.

 

Član sam SNS i ukoliko se u nekoj firmi ukaže potreba za mojom strukom, stranka je ta koja će da odluči ko će i gde da bude raspoređen. Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, najverovatnije ću nastaviti da budem direktor „Novog doma“ – kaže Sentić.

 

Kada je reč o gubicima tog javnog preduzeća, Sentić kaže da će krajem meseca biti podvučena crta i da će taj iznos biti oko 30 miliona, što je potvrdilo informacije do kojih je OK Radio došao.

 

– Na to je uticalo više faktora. Prevashodno je cena grejanja za fizička lica niža od realne. Dakle, postoji cenovna politika Vlade Srbije po kojoj cena grejanja ne bi smela da bude niža od 110 dinara po metru kvadratnom za fizička lica, a kod nas je 89,48 dinara.

 

Procenat naplate je veoma opao, verovatno zbog slabe platežne moći građana. Takođe, veliki gubitak imaćemo zato što je Zdravstveni centar priključen na gradsku toplanu bez participacije, a odlukom Gradskog veća.

 

Samo u tom slučaju bi dobili oko 17 miliona dinara, a više od osam miliona smo uložili kako bi ZC priključili na grejanje – kaže Sentić.

 

On na kraju napominje da gubici preduzeća nemaju veze sa njegovim ličnim poslovanjem i da su stvoreni za vreme dok on nije bio na mestu prvog čoveka preduzeća.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: