ŠEŠELJ u VRANJU: Vučić je statista, sve se vrti oko mene!

Lokalne vesti - Subota 02.04.2016 - 18:35

U subotu je u Vranju održan miting SRS-a, na kojem su Vojislav Šešelj i stranački funkcioneri prestavili svoj program za predstojeće izbore 24. aprila.

Radikali na mitingu u Vranju FOTO D. Ristić Radikali na mitingu u Vranju FOTO D. Ristić

Uz tradicionalnu radikalsku ikonografiju i četničke pesme, predsednik radikala je srdačno pozdravljen okupljenih građana Vranja, gostiju iz Makedonije i Kosovskog Pomoravlja.

Na početku svog govora, Šešelj je istakao da je njegova presuda u Hagu zapravo presuda Aleksandru Vučiću, koji misli da je sve to organizovano da bi se on oborio sa vlasti.

- Istina je da Vučić, za razliku od Tomislava Nikolića, nije želeo da me isporuči Haškom tribunalu, ali je hteo da me osude, da mi se u svakom trenutku može reći „Ti si ratni zločinac“.

Sad su mu krivi Amerikanci i EU, koji kontrolišu Hag i plasira priču da su me pustili da njemu napakoste, jer misli da se sve oko njega vrti.

Nije Vučiću, oko mene se sve vrti, a ti si statista i to privremeno
– poručio je Šešelj.

Šešelj je aktuelnom premijeru izneo i ponudu.

- Kad posle 24. aprila formiram radikalsku vladu, postaviću Vučića za ministra inostranih poslova, pa neka putuje po svetu koji ga voli, uspostavlja nova i jača stara prijateljstva.

Ali neka pusti mene da sređujem srpsku ekonomiju, finansije i da se obračunam sa kriminalom, da sredim zdravstvo, odbranu i kulturu, jer on za to nije sposoban
– najavio je Šešelj.

Govoreći o Vranju, on je naveo primer otvaranja fabrike „Geox“.

- Vučić je javno priznao da je Vlada dala subvencije Italijanima u iznosu od 9.000 evra po svakom radnom mestu.
To je u redu za radnike koji će imati barem za veknu hleba dnevno, ali to nije ekonomska politika i time se ne može izaći iz krize, to je samo propaganda za izbore
– ocenio je Šešelj.

 


Predsednik radikala je ponovio da je politika ove stranke da se Srbija odrekne članstva u EU i da sklopi savez sa Rusijom.

- Time bi dobili jeftine energente, što je ključ za pokretanje ekonomije, a vojni savez sa Rusijom bi bio garant naše bezbednosti – istakao je Šešelj.

Na skupu su govorili i potpredsednik stranke Zoran Krasić, general Božidar Delić, predsednik Okružnog odbora SRS Goran Čvorović, zatim Dragoljub Veličković Rode, Marina Miladinović, Jovica Stojmenović, Slavko Živković i Stojan Ivković.

Svi oni su pozvali Vranjance da na predstojećim parlamentarnim izborima zaokruže broj 4, a na lokalnim broj 7, pod kojima su kandidati radikala.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: