Simpo: Nema raskida sa "Ikeom"

Lokalne vesti - Utorak 09.07.2013 - 01:25

Vranjski „Simpo“ najoštrije je demantovao pisanje „nekih lokalnih medija“ u Vranju o tome da švedska „Ikea“ raskida ugovor sa „Simpom“ o prodaji njihove robe na ruskom tržištu, prenosi Jugpress.

Simpo, ilustracija ekapije.rs Simpo, ilustracija ekapije.rs

Pozivajući se na saopštenje kompanije, Jugpress piše da se „Ikea“, prema ocenama iz „Simpa“, u nabavci tapaciranog nameštaja opredeljuje za lokalne dobavljače u Rusiji, pre svega zbog „visokih transportsnih troškova“, ali da „Simpo“ traži rešenje i za tu situaciju.

- Saradnja IKEA i SIMPO traje punih 40 godina upravo zahvaljujući činjenici da su obe strane ispunjavale svoje obaveze na visokom nivou, kao i da isporučeni proizvodi odgovaraju zahtevanim visokim tandardima kvaliteta, a svi problemi uspešno su rešavani na zadovoljstvo kupaca IKEA širom sveta - saopšteno je iz vranjske kompanije, a prenosi Jugpress.

U „Simpu“ tvrde da su eventualne izmene ugovora sa „Ikeom“ za isporuku tapaciranog nameštaja na tržište Rusije S“predmet daljih razgovora menadžmenta dve firme, u atmosferi kada se „saradnja sa IKEA širi u različitim segmentima proizvodnje nameštaja i realizuje prema ranije potpisanim ugovorima za ovu godinu”.

- Istovremeno, svi ostali ugovori sa IKEA, koji se odnose i na isporuke dušeka, pločastog  i drugih vrsta nameštaja, realizuju se u utvrđenom obimu i dinamici, beležeći rast saradnje u odnosu na prethodnu godinu.

Trenutno, svi kapaciteti SIMPOVE fabrike dečjeg nameštaja u Radovnici angažovani su proizvodnjom po ugovorima sa IKEA, kao i pogon proizvodnje masivnog nameštaja u SIMPO ŠIK-u u Kuršumliji” -  saopštava SIMPO.
 

OK RADIO, Jugpress

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: