Siroti bivši gradonačelnik

Lokalne vesti - Petak 07.12.2012 - 12:53

Iako narodni poslanik, doskorašnji "večiti" gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić praktično je nezaposleno lice, koje, po zakonu, ima pravo da i dalje prima gradsku platu, i to od najmanje 131.000 dinara mesečno.

Stojčić u Evropskom parlamentu Stojčić u Evropskom parlamentu

 

Stojčić je mogao da prima poslaničku platu od 76.000 dinara mesečno, plus paušalnu nadoknadu od oko 35.000 dinara, ali se on opredelio za gradsku platu, koja je veća za oko 55.000 dinara. 
 
Tako će Stojčić primiti oko 1,1 milion dinara u bruto iznosu za oko pola godine, koliko još može da se "kači" na gradski budžet. 
 
Sve u svemu, Stojčić će, računajući i putne troškove, mesečno inkasirati preko 200.000 dinara, što je najpovoljnija moguća situacija koju zakon nekome dozvoljava. 
 
Da u čitavoj priči nema ničeg nezakonitog potvrdila je i sekretarka Skupštine grada Ljiljana Stojanović u izjavi za "Vranjske". 
 
- Mandat gradonačelnika Stojčića istekao je 6. jula. 
 
On je od narednog dana, kao izabrano lice u prethodnom madatu, stekao pravo na platu u iznosu koji mu je isplaćivan u vreme prestanka funkcije u trajanju od šest meseci, jer ranije nije imao zasnovan radni odnos kod drugog poslodavca – objasnila je Stojanovićka.
 
Goran Stefanović, lokalni lider DS koji je do ovog proleća bio republički poslanik, kaže da, iako je ova stvar legalna, on “nikada ne bi uradio ono što je učinio Stojčić”.
 
- Dokazuje se da neke ljude očigledno ne tangira “šupljina” u gradskoj kasi kada su oni lično u pitanju. 
 
Na primeru Stojčića vidi se da je on lično napravio matematiku kakva mu odgovara, ne pomišljajući na to da bi njegovim drugačijim izborom grad mogao da uštedi milion dinara i više.
 
To je nemoralno i politički neodgovorno – izjavio je Stefanović.
Stojčićev naslednik na funkciji gradonačelnika Zoran Antić kaže da njegov partijski drug samo koristi pravo koje ima.
 
- Ne mogu ja da pričam o Stojčićevom moralu kada se radi o njegovom džepu. Važno je da je reč o legitimno stečenom pravu. 
 
Nikakva mu posebna privilegija nije data van zakona. Samo je izabrao varijantu koja mu više odgovara – rekao je Antić.
 
Stojčić je od ranije poznat po tome što je kao gradonačelnik po svim parametrima jedne od najskromnijih lokalnih zajednica u Srbiji imao drugu platu po visini među srpskim gradonačelnicima, tek neznatno nižu od predsednika Srbije.
 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: