Skandal na uskršnjem Festivalu

Lokalne vesti - Utorak 17.04.2012 - 17:21

 

 


Osmogodišnji osnovac iz Bosilegrada Milan Stančev pobednik je 19. Međunarodnog dečijeg uskršnjeg festivala koji je upravo završen u Bosilegradu.

Milenov je u konkurenciji 736 kandidata iz sedam zemalja imao najjače uskršnje jaje. Nagrada za drugo mesto pripala je njegovom vršnjaku Aleksandru Milenovu iz Bosilegrada, a za treće njegovoj dve godine starijoj sugrađanki Anastasiji Vasilovoj.

Član organizacionog odbora Festivala Ivan Nikolov rekao je da je jedan nepromišljen gest roditelja jedne učenice iz Bosilegrada bacio veliku senku na ceo Festival i velike napore organizatora.

- Devojčica je u finale ušla lažnim jajetom. Kada smo to ustanovili, za trenutak smo prekinuli takmičenje, devojčicu smo diskvalifikovali, osudili njen postupak i izvinili se učesnicima i gostima takmičenja -  kaže Nikolov.

Na ovom Festivalu nagradu za najoriginalnije jaje osvojio je Adrejan Šenica iz Moldavije, a za najbolje ofarbano jaje Nemanja Živić iz Niša. U brojnim pratećim manifestacijama, organizatori su učesnicima podelili 900 majica, 150 đačkih torbi, nekoliko stotina igračaka i drugih nagrada.

Podsetimo da je19. Međunarodni dečiji uskršnji festival u Bosilegradu otvorila Margarita Popova, zamenica predsednika Bugarske.


 


 

O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: