SKANDAL: Prokišnjava nov vrtić u Vranju!

Lokalne vesti - Utorak 25.11.2014 - 11:59

Samo tri godine pole svečanog otvaranja, vrtić „Čarolija“ u naselju Asambair u Vranju nalazi se pred zatvaranjem, jer jedan deo snažno prokišnjava.

Mesto gde vrtić vredan 95 miliona pušta vodu Mesto gde vrtić vredan 95 miliona pušta vodu

Terasa koja se nalazi iznad zajedničkih prostorija propušta vodu koja se sliva unutar objekta.

Podsećamo da je izgradnja tog vrtića koštala 95 miliona dinara.

Prema rečima sekretarke predškolske ustanove „Naše dete“ Snežane Stanković, pomenuta terasa je sada prekrivena folijom, ali to nije rešenje problema, pa je ustanova zatražila pomoć lokalne samouprave koja će sredstva za rekonstrukciju novog objekta opredeliti nakon rebalansa budžeta.

– Na poslednjoj sednici Skupštine grada naš zahtev za pomoć je prošao kao zaključak, a sredstva očekujemo nakon rebalansa.

Za sanaciju će nam biti potrebno oko milion i po dinara. Ispod te terase koja propušta vodu je prostorija za zajedničke aktivnosti dece, ali obzirom da imamo veliki broj korisnika tog vrtića, baš u „spornoj“ prostoriji nam radi vaspitna grupa – kaže Stankovićeva.

Podsetimo da je vrtić „Čarolija“ izgrađen pre tri godine u naselju Asambair u Vranju.

Objekat je svečano i pompezno otvorio tadašnji gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.

Novonastali problem u vrtiću posledica je propusta u izgradnji, za koju su bile zadužene dve firme, „Crna trava“ iz Leskovca i „Banković“ iz Surdulice.

Radove su finansirala Ministarstva prosvete i NIP-a. Od 95 miliona koliko je uloženo u izgradnju, za prilazne puteve plaćeno je osam miliona dinara.

U vrtiću „Čarolija“ trenutno boravi 260 dece.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: