"Skandalozna odluka Gradskog veća"

Lokalne vesti - Sreda 11.12.2013 - 12:46

Doskorašnji direktor Zdravstvenog centra u Vranju Uroš Trajković izjavio je da je odlaganje izdvajanja Doma zdravlja još jedna u nizu apsurdnih i skandaloznih odluka Gradskog veća.

Uros Trajkovic Uros Trajkovic

On je podsetio da je Upravni odbor ZC usvojio deobni bilans aprila ove godine, što znači da je i lokalna samouprava taj slučaj razmatrala osam meseci.


– Šta su oni razmatrali od aprila, ako su sada nekoliko dana pre zakonskog roka odlučili da nešto nije u redu.


Reč je o potpunoj nebulozi i o uvredi ljudi koji su radili u deobnoj komisiji, a to su doktori, ekonomisti i pravnici sa više od 30 godina radnog staža.
 

Ono što je najzanimljivije je činjenica da je predsednik komisije za deobni bilans Nenad Mladenović, visoki funkcioner SPS-a, kandidat za direktora Doma zdravlja. Upravo je on stavio potpis na pisani bilans koji je sačinila komisija – kaže Trajković.


On ističe da je najnovija odluka Gradskog veća da ne prihvati deobni bilans Zdravstvenog centra, zbog, kako je saopšteno, prekrivenih dugovanja i troškova, još jedan pokušaj socijalista da prošire svoj uticaj na bolnicu i Dom zdravlja.
 

– U zdravstvo se sada mešaju i upliću kvazistručnjaci Branimir Stojančić, Zoran Antić i Siniša Mitić.
 

Želim da apelujem na novog direktora ZC da se odupre pritiscima i da ne dozvoli da neko ko nije iz zdravstva i nije za zdravstvo odlučuje šta će biti sa Zdravstvenim centrom.
 

Ukoliko se ne odupre biće problema i za zaposlene i za pacijente – kaže Trajković.
 

On je na kraju dodao da je komisija deobni bilans izradila za tri meseca, radeći, kako je kazao, danonoćno.
 

Trajković je rekao da po uputstvu Ministarstva zdravlja na čijem su čelu socijalisti, uopšte ne postoji mogućnost da Gradsko veće donosi ovakve ili slične odluke vezane za Zdravstveni centar, podsetivši da je lokalna samouprava prekršila zakon time što Dom zdravlja nije izdvojen u zakonskom roku koji je istekao 10. decembra.
 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: