ŠKOLSTVO: Ostavke, alajneri i političke igre

Lokalne vesti - Četvrtak 29.12.2016 - 22:52

Daniela Mitić, funkcionerka GrO SPS - a u Vranju nije se opet kandidovala za mesto direktora u O.Š. „Vuk Karadžić“ u Stublu, ali kaže da kolektiv škole sumnja u regularnost izbora nove direktorke Jasmine Stanković, koja nije zaposlena u ovoj školi.

Daniela Mitić, odlazak posle 12 godina FOTO FB Daniela Mitić, odlazak posle 12 godina FOTO FB

Naime, Mitićeva nije želela da se kandiduje za ponovni izbor za mesto direktora  škole, na čijem je čelu već 12 godina.


Iz škole se kandidovala Milena Ilić, sada nestranačka ličnost, a nekada odbornica socijalista u hanskom parlamentu.

- Do sada se nije desilo da predsednik ili zamenik Školskog odbora ne bude neko iz škole, sad je situacija drugačija, i ŠO u takvom sastavu demonstrira jednu silu prema Nastavničkom veću.

Predsednica  ŠO je Tatjana Stošić, koja je zaposlena u vrtiću, a ne u našoj školi. Svaki predlog članova ŠO iz redova škole se ne uvažava od strane većine.

U toku je izbor za direktora škole, Nastavničko veće je 40 pozitivnih mišljenja za direktora škole dalo kolegenici Mileni Ilić, od ukupno 56 zaposlenih.

Jedna od kandidatkinja je dobila četiri glasa, a devet glasova je dobila Jasmina Stanković, koja nije zaposlena u ovoj školi.

Mišljenje NV nije uvaženo, i ŠO je za direktora izabrao Jasminu Stanković, plus što glasanje za izbor direktora nije izvedeno pravilno, da navodi na sumnju na neregularnost
- navodi Mitićeva.

Prema njenoj priči, devet članova ŠO je glasalo tako što je po četvoro hemijskom olovkom glasalo za Ilićevu i Stankovićevu, dok je deveti odlučujući glas na listiću bio zaokružen  šljaštećom  srebrnom  gel bojom.  

- Ukazali smo da to nije validno zaokruživanje. Mišljenje NV nije obavezno za ŠO, tako da je on izabrao Jasminu Stanković za direktora, iako je imala samo devet pozitivnih mišljenja NV, i nije iz kolektiva škole.

Taj jedan listić navodi na sumnju na neregularnost izbora.

Najbitnija stvar je to što će dolaskom za direktora osobe iz drugog kolektiva, bez posla ostati jedan naš zaposleni, i to u  odeljenju u Mazaraću.

Roditelji dece koja idu u školu u Mazaraću su se obratili ministru, jer smatraju da članovi ŠO iz redova lokalne samouprave i roditelja, štite nečije lične interese, a ne interese dece, jer će u slučaju da Stankovićeva dođe na mesto direktora, učiteljica u Mazaraću ostati bez posla, što ne ide u prilog njihovoj dec
i - pojašnjava Mitićeva.

Inače, prema raspoloživim informacijama, Jasmina Stanković je bila bliska DS - u, ali nakon prelaska gotovo čitavog odbora hanskih demokrata u SNS, i ona se priklonila naprednjacima.
 
Takođe, predsenica ŠO Tatjana Stošić, nije odgovarala na pozive u četvrtak, pa su za sada nepoznati razlozi na osnovu kojih je ŠO suprotno mišljenju NV, poverenje dao kandidatkinji koja je imala samo devet pozitivnih mišljenja i nije iz kolektiva škole, u odnosu na drugu koja je imala 40 i radi u školi u Stublu.

Daniela Mitić kaže da  je NV o dešavanjima u školi u Stublu obavestilo sve nadležne institucije, od Školske uprave u Vranju do zaštitnika građana Saše Jankovića.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: