Skupština kao ratište za DS i SNS

Lokalne vesti - Utorak 04.09.2012 - 19:45

U velikoj sali održana je 3. sednica Skupštine grada Vranja, sa obimnim dnevnim redom od oko 50 tačaka.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Varnice između vlasti i opozicije krenule su od samog početka sednice, koju je, uz prilične oscilacije, vodio njen predsednik Dejan Tričković. 
 
Situacija je kulminirala u času kada je odbornik LDP-a Igor Zlatanović podsetio da je zakonski rok za dostavljanje materijala odbornicima minimalno pet dana od dana održavanja skupštine, što ovom prilikom nije ispoštovano. 
 
- Zato će LDP biti prinuđen, ako ne prekinete ovu nelegalnu sednicu, da se obrati Ustavnom sudu, a da napusti ovo zasedanje, da mu ne bi davao letitimitet - rekao je Zlatković. 
 
Posle toga krenula su prepucavanja odbornika, a najduže je trajalo ono između ranijeg zamenika gradonačelnik Igora Andonova (DS), i aktuelnog poslanika i šefa odborničke grupe SNS-a Dragana Nikolića. 
 
Tokom čitavog rafala replika, predsednik Tričković stalno je vraćao Andonova na temu sednice, dok se prema svom partijskom šefu Nikoliću nijednom nije osmelio na takav korak. 
 
Najzanimljiviji je ipak bio nastup doskorašnjeg gradonačelnika Miroljuba Stojčića, koji se skupštini obratio u poznatom smirujućem tonu, ali kao da nije odavde, sve tražeći da se isprave problemi koji su stvoreni za 12 godina njegove vladavine. 
 

Jedina zaista lepa vest koja se čula u prepodnevnom zasedanju Skupštine je najava gradonačelnika Antića da će Gimnazija, posle najnovijih finansijskih dogovora, sa radom početi 4. oktobra ove godine.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: