Skupština: Svi podržali SPS!

Lokalne vesti - Subota 11.01.2014 - 00:18

Devetnaesta sednica Skupštine Vranja završena je u petak, usvajanjem svih 27 tačaka dnevnog reda. Time su svi odbornici podržali SPS i vladajuću koaliciju oko socijalista.

sednica lokalne Skupstine sednica lokalne Skupstine


Na početku sednice, odbornici su utvrdili prestanak funkcije predsednika Skupštine grada Vranja, kao i prestanak mandata pojedinim članovima Gradskog veća koji su decembra podneli ostavke.

Takođe, jednoglasno je usvojena i ostavka zamenice gradonačelnika Bojane Veličkov.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije privredno radne zone Bunuševac 2.

Usvojeni su i Programi poslovanja za 2014. godinu javnih preduzeća „Vodovod“, „Komrad“ „Direkcija za razvoj  i izgradnju Grada Vranja“, „Uprava Banje“, „Skijalište Besna Kobila“, „Zavod za urbanizam“, RTV Vranje i „Novi dom".

Usvojen je i Predlog uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini „Direkcije za razvoj i izgradnju Grada Vranja“. Programom je predviđeno 148 miliona dinara za održavanje, izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, kao i 160 miliona dinara za izgradnju komunalnih objekata od opšteg interesa.  

U nastavku sednice odbornici su usvojili porograme rada javnih ustanova „Centar za socijalni rad“, „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite“, pozorište „Bora Stanković“, biblioteka „Bora Stanković“, „Narodni univerzitet“, „Narodni muzej“, Turistička organizacija Vranje, Istorijski arhiv „31, januar“, Škola animiranog filma i Regionalni centzar za talente.

Usvojeni su i Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije grada Vranja za 2013. godinu sa Predlogom godišnjeg plana rada za 2014. godinu, kao i Izveštaj o ispitivanju mikrobiološke, fizičko-hemijske i radiološke ispravnosti vode za piće na području grada Vranja.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: