"Slobodna zona" i u Vranju

Lokalne vesti - Subota 12.05.2012 - 09:31

Od 12.do 14. maja u vranjskom Domu Vojske održava se filmski festival „Slobodna zona“.

Svi zainteresovani moći će da, u improvizvanom bioskopu, vide pet najboljih filmova sa istoimenog festivala održanog u Beogradu. 
 
U vranjskoj selekciji najboljih filmova festivala nalazi se i dobitnik prve nagrade beogradske publike, dokumentarac „Deponija“ Lusi Voker.
 
Tu je i žanrovska kombinacija romanse i komedije sa elementima drušvene kritike, film „Zidovi“ Gustava Tareta koji ispituje motiv samoće u modernom svetu. 
 
Dokumentarac Manoa Kalila „Naš rajski vrt“ gledaoce će uvesti u autentični mikrokosmos u kome pripadnici neprijateljskih nacija i konfesija ipak uživaju u mirnoj koegzistenciji, a film „Naftovod“ Ristearda O’Domnejla doneće priču o stanovnicima irskog priobalnog mesta koji će zbog očuvanja svojih malih poseda doći u sukob ne samo sa kompanijom „Šel“ – zagađivačem njihovih zemljišta, već naposletku i sa samom državom. 
 
U ovom izboru našao se i dokumentarac Srđana Keče „Pismo ocu“, koji se na dubok i smeo način bavi suočavanjem čoveka sa prošlošću i preispitivanjem individualnih odgovornosti ljudi zahvaćenih turbulentnim kretanjima istorije.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: