Smena direktora u petoj školi

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.12.2014 - 10:16

Profesor srpskog jezika i književnosti Tijana Đokić (36) izabrana je za novog direktora O.Š. “Svetozar Marković” u Vranju.

OŠ Svetozar Markovic u Vranju OŠ Svetozar Markovic u Vranju

Đokićeva je od tri kandidata koja su se javila na konkurs jednoglasnom odlukom Školskog odbora, ali i većinom glasova Nastavničkog veća u toj obrazovnoj ustanovi  izabrana za novog direktora.

 

Žika Mladenović, dosadašnji direktor škole na toj funkciji proveo je osam godina u dva mandata. Đokićeva je pre preuzimanja funkcije tri godine bila njegov pomoćnik.

 

- Konkurs za direktora je raspisan u julu, u septembru su glasali članovi Školskog i odbora i Nastavničko veće, a saglasnost iz Ministarstva prosvete stigla je 18. novembra – objašnjava Đokovićeva.

 

U prvoj izjavi za OK Radio novoizabrana direktorka  O.Š. “Svetozar Marković” kaže da će njeni prioriteti u radu na novoj funkciji biti poboljšanje nastave, promocija škole, uređenje, edukacija nastavnog kadra.

 

 Nova direktorka “pete škole” kaže da se za sada prilično dobro snalazi na direktorskoj funkciji.

 

- Deveta godina kako radim u školi, uglavnom je podmalađen kadar tu su moji vršanjaci, a odlično se snalazim i u odnosu  sa starijim kolegama – navodi Đokićeva.

 

Bivši direktor Žika Mladenović do odlaska u penziju krajem godine biće pomoćnik novoizabranoj direktorki te obrazovne ustanove. 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: