Smotra talenata sa juga Srbije

Lokalne vesti - Subota 10.05.2014 - 10:41

U Vranju će u nedelju 11. maja u Gimnaziji “Bora Stanković” biti održano Regionalno takmičenje talenata po naučnim oblastima i smotra istraživačkih radova.

Prippreme pred takmičenje Prippreme pred takmičenje

Takmičenje, 15. po redu, organizuje Regionalni centar za talente Vranje.
 
- Učestvuje 38 osnovaca i srednjoškolaca Pčinjskog i Jablaničkog okruga sa istraživačkim i stručnim radovima iz biologije, informatike, matematike, fizike, hemije, istorije, geografije, psihologije,  srpskog i engleskog jezika.

Oni će najpre imati izradu testa znanja, a onda će prezentovati i braniti svoje radove. Testove će pregledavati stručne komisije – kaže Tatjana Stošić iz Centra za talente.

 Nakon izrade testa znanja i odbrane radova pred komisijom, određuje  se pojedinačni plasman svakog učesnika, a najuspešniji stiču pravo da  učestvuju  na republičkom takmičenju talenata.
 
- Konačni plasman određuje maksimum od 100 poena.  Prva tri plasirana mesta stiču pravo za učešće na Republičkom takmičenju - kaže Stošić.

Iz Pčinjskog okruga na Regionalnom takmičenju talenata učestvuje 26 osnovaca  i srednjoškolaca iz Vranja i Surdulice.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: