Smrt vreba na putu za Poljanicu FOTO

Lokalne vesti - Subota 19.04.2014 - 09:55

Vranje - Obilna kiša koja ovih dana pada uticala je da prorade odroni i klizišta na regionalnom putu Vranje - Mijovce u Poljanici.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Na više mesta, na deonici od Pržara do Drenovca, velike gromade kamenja, stabla drveća i klizišta zemlje preprečavaju put i sužavaju ga tako da se jedva prolazi.

- Obavestili smo nadležne u Vranju, zvali telefonom, ali ovo je definitivano propao grad, obećavaju i ništa ne rade.

Za malo da bude velika nesreća! Autobus “Kavim Jedinstva” je morao da stane na Goču, šofer da izađe i da veže sajlama ogomno drvo bukve koje je preprečilo put i da ga izvuče u stranu kako bismo prošli.

Sneg je padao, na Goču se zadržao, klizavo je opasno za vožnju.

Ovo je na tom delu puta elementarna nepogoda, da je u Beogradu Nada Macura bi alarmirala celu Srbiju, pa bismo i mi iz Poljanice krenuli da pomognemo.

Tri sata putujemo od Vranja  do Golemog Sela, a ima 25 kilometra – ogorčeno pričaju za OK Radio meštani Poljanice.

Oni upozoravaju brojne namernike koji će za Vaskrs  krenuti iz Vranja i drugih gradova Srbije u svoj zavičaj u posetu rodbini da paze kada dođu do regionalnog puta.

- Najopasniji su odroni kamenja koji se nalaze na oko 300 metara ispod Markovog Kaleta prema Pržaru i, posebno, odroni i klizišta na Goču, od samog vrha prema Drenovcu.  

Boli nas sve što je direktor Direkcije za razvoj i obnovu grada Vranja Dragan Stojković iz Roždaca, sela iz Poljanice.

Ali, on tamo retko dolazi, samo pred izbore. Ne razumemo ove iz opštine, oni ne žele ni da nas saslušaju kad se jave na telefon.

“Ajde, bre, praznik, nema nikog, zbog vas li će neko da kvari sebi Veligden. Šta ste navalili ko mutavi, uzmite lopate u ruke i čistite”, tako nam je neko odbrusio, ne znamo ni ko je, pa da mu okrenemo jednu tužbu, mada mislimo da je sve uzalud – kažu sagovornici.

Kiše u Poljanici ne prestaju, moguća su nova klizišta i odroni. Meštani preporučuju poseban oprez kad se vozi noću.

- Strah nas je, deca nam uveče idu kolima u Vranje, praznik je moraju negde da se razonode. Ne spavamo dok se ne vrate – kažu razočarani sagovornici.

Dušan Đorđević

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: