Sneg (ni)je iznenadio

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.12.2012 - 12:40

Vranjske ulice su u nedelju uveče bile pod snegom i ledom, iako je “Vodovod” dobio posao od Direkcije za razvoj da održava puteva prvog i drugog prioriteta u zimskim mesecima.

Jedna od gradskih ulica Jedna od gradskih ulica

Ništa lakše nije bilo ni pešacima koji su morali da hodaju preko leda na trotoarima prekrivenim snegom.

Za njihovo čišćenje zaduženo je komunalno preduzeće “Komrad”.

Niko od nadležnih u Direkciji za razvoj nije znao ili hteo da odgovori na pitanje koliko je para izdvojeno za čišćenje snega na gradskim ulicama.

Direktor “Vodovod”-a Krsta Janjić za OK Radio kaže da je ugovor potpisan, ali da će plaćanje biti po obavljenom zadatku i u zavisnosti od obima posla.

– Dobili smo održavanje gradskih ulica u dužini od 15 kilometara i seoskih puteva 155 kilometara.

Što se plaćanja tiče, nema preciziranog iznosa, već će nam novac biti prebačen u zavisnosti od količine intervencije na terenu.

Nije isto čistiti sneg dva i tri meseca. Mi dnevno od Direkcije dobijamo nalog koje ulice treba posuti i toga se pridržavamo -  kaže Janjić.

Uprkos snegu i ledu kojim su u nedelju bile okovane ulice grada, Janjić kaže da je tokom popodneva i u noći između nedelje i ponedeljka kamion “Vodovod”-a čistio sneg.

– Svako ko je izašao napolje može da se uveri da su sve ulice prohodne. Cele noći smo polivali so i rizlu, tako da snega i leda nema – kaže Janjić.

On napominje da soli i rizle ima u zalihama za naredna dva meseca, a da će u zavisnosti od potrebe, materijal biti i naknadno naručen.

Janjić uverava da postojeći dug Direkcije za razvoj prema “Vodovod”- u neće ugroziti posao.

 – Isplata ide malo teže, ali da nećemo da radimo, ne bi ni konkurisali na tenderu.

Svako svakome danas u Srbiji, pa i u Vranju duguje. Strpljivi smo i posao ćemo odraditi kako valja, bar zbog građana – kaže na kraju Janjić.    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: