SNS neće vlast, al` `oće fotelje

Lokalne vesti - Četvrtak 09.01.2014 - 11:05

Iako je iz centrale SNS poručeno funkcionerima, članovima te stranke u Vranju da podnesu ostavke na svoje funkcije, svi rukovodioci javnih preduzeća i ustanova iz redova naprednjaka su i dalje na svojim radnim mestima.

ilustracija ilustracija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić izjavio je ranije da je nakon odluke da SNS napusti vlast u Vranju, direktorima javnih preduzeća i ustanova produžen rok za podnošenje ostavki do početka januara, nakon što prođu novogodišnji i božićni praznici zbog obaveza prema radnicima.

Praznici su prošli, a da su direktori i dalje u svojim foteljama potvrdio je i gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je rekao da do četvrtka u pisarnicu Gradske uprave nije stigla ni jedna ostavka rukovodioca preduzeća i ustanova.

Većina direktora čeka zvanične instrukcije vrha stranke i kako kažu, „zeleno svetlo“ žele u direktnom kontaktu nadređenih, a ne putem medija.

– Svakako ću podneti ostavku kada centrala SNS to od mene bude zvanično zatražila.

Želim da me o tome informišu isključivo ljudi koji su za to kompetentni i ovlašćeni. Stranka me je postavila na mesto direktora i bilo bi nemoralno da se oglušim o zahtev SNS da podnesem ostavku – kaže direktor „Novog doma“ Saša Sentić.
 
Direktorka pozorišta „Bora Stanković“ Radmila Đorđević kaže da će ostavku podneti kad i ostale njene kolege.

– Čekamo instrukcije iz centrale Srpske napredne stranke. Čim dobijemo zeleno svetlo iz Beograda ostavke ćemo podneti – kaže Đorđevićeva.

I direktorka Narodnog univerziteta Tatjana Stojević neće podnositi ostavku na svoju funkciju dok to ne učine njene partijske kolege.

– Niko me ništa o tome zvanično nije obavestio. Kada budem kontaktirana iz centrale stranke sa tim zahtevom, podneću ostavku. Kako svi, tako i ja – kaže direktorka Stojević.

Međutim, sa ostalim stranačkim kolegama definitivno se neće solidarisati direktorka Zavoda za javno zdravlje Eržika Antić, jer kako kaže, nju je na tu funkciju postavilo Ministarstvo zdravlja, a ne lokalna samouprava.

– Od moje ostavke nema ništa. Zavod za javno zdravlje nije preduzeće ili ustanova pod ingerencijom lokalne samouprave. Dakle, za mene je nadležno isključivo resorno ministarstvo, tako da nemam tu obavezu da podnesem ostavku, niti ću to da uradim – kaže Antićeva.

Što se ostalih funkcionera iz redova SNS tiče, svi članovi Gradskog veća podneli su ostavke na svoje funkcije pre nove godine, o kojima će u petak raspravljati odbornici na sednici Skupštine grada.
   
Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: