Spas za SIMPO i JUMKO, omča za ZAVARIVAČ

Lokalne vesti - Sreda 20.05.2015 - 11:16

Na spisku preduzeća koja će država zaštititi od prinudne naplate poverilaca, a tako i izvesnog stečaja, našle su se dve kompanije iz Vranja.

Država ponovo nekome majka, nekome maćeha FOTO: detalj iz Zavarivača Država ponovo nekome majka, nekome maćeha FOTO: detalj iz Zavarivača

Između ostalih, šansu za opstanak dobiće kompanije „Simpo“ i „Jumko“, ali na tom spisku nema preduzeća „Zavarivač“.  

Kako se još uvek nezvanično saznaje, u toku su pripreme izmena Zakona o privatizaciji, što znači da će rok zaštite biti produžen za strateški važna preduzeća. Status zaštićenih od prinudne naplate do kraja meseca ima ukupno 97 preduzeća.

U prvoj grupi je 17 firmi koje su zaštićene od poverilaca sledećih godinu dana, u drugoj grupi je pomenutih 28, u trećoj 117 kojima zaštita od poverilaca prestaje 31. maja, a za preostalih 340 nema nade, među kojima je i „Zavarivač“.

– Što se tiče 28 preduzeća za koja ćemo raspisati tender, ona će se štititi do 31. oktobra, odnosno do onog trenutka kad se okonča treći poziv za prodaju kapitala.

Ukoliko se to ne desi, i ona će morati u stečaj zbog finansijskog bilansa i stanja u kome se nalaze – kaže državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović na konferenciji za medije.

Kako se saznaje u Ministarstvu privrede, za deo radnika koji ostanu bez posla postoji tranzicioni fond od 16 milijardi dinara da sanira bar deo štete.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: