SPORTSKI SAVEZ: Moramo da postojimo i trošimo pare!

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.07.2016 - 11:40

Sportski savez Vranja, koji već dugo godina izaziva lokalne političke kontroverze, ove godine potrošio je do sredine godine 15 miliona dinara preko planiranog godišnjeg budžeta, saopštavaju u vladajućoj koaliciji.

Šta će bti sa Sportskim savezom: Milenković i Mladenović FOTO OK Radio Šta će bti sa Sportskim savezom: Milenković i Mladenović FOTO OK Radio

Gradonačelnik Slobodan Milenković navodi i da je za rad Saveza u 2016. budžetom Grada planirano 57 miliona, a da je do sredine godine potrošeno 72 miliona.

- Broj zaposlenih tamo će svakako biti smanjen, a od naredne godine biće uvedeno i finansiranje na projektnoj osnovi - najavio je Milenković neke od mera buduće reorganizacije Saveza, koja se već planira.

Sa druge strane Igor Mladenović, predsednik Sportskog saveza, kaže da ova institucija ne može da bude ugašena jer bi to bilo suprotno postojećem Zakonu o sportu.

Što se tiče rada Saveza i reorganizacije to će sve u hodu da se reši.

Što se tiče finansiranja sporta, to uopšte ne ide preko Saveza, već i mi kao i svi klubovi konkurišemo kod Grada za određena sredstva.

Još ne znam da je Sportski savez u nekom gradu ugašen. Mi postojimo godinama i svi klubovi po novom zakonu moraju da funkcionišu preko nas
- pojašnjava Mladenović.

On kaže i da će probijena cifra potrošenih sredstava u budžetu biti rešena rebalansom.

- Sad Bože moj, rešiće se to rebalansom koliko ja znam. Sporstki savez ne odobrava sredstva ni jednom klubu, već lokalna samouprava odobrava koji će klub koliko dobiti.

Tih 72 miliona potrošili su klubovi
- kaže Mladenović.  

Inače, Sportski savez ima 31 zaposlenog na neodređeno vreme i jednog na određeno, kao i troje ljudi koji su na stručnoj praksi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: