SPS: Crveno je jedina boja Vranja (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 05.03.2014 - 07:44

Izborna konvencija koalicije SPS, JS i PUPS održana je sredu u Vranju, u punoj Hali sportova.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Konvenciji su prisutvovali lideri partija okupljenih u koaliciji, Ivica Dačić (SPS), Dragan Marković Palma (JS), Milan Krkobabić , zamenik predsednika PUPS kao i neki od članova predsedništva SPS.

Pre svih prisutnima se obratio gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je izrazio uverenje  u pobedu svoje stranke na ovim izborima, jer njihova koalicija „deluje kao porodica i zato pobeđuje“.

- Stali smo i stajaćemo iza „Simpa“, bio je crven i biće crven uvek, isto kao i „Jumko“ i „Alfa“ i „Zavarivač“, jer nema druge boje u Vranju osim crvene.

Mi smo 50 godina pravili ovaj grad i mi ćemo njime upravljati. I to je zadatak naših lidera i mi ćemo njihovo poverenje opravdati.

Ja sam predsedniku partije obećao pre dve godine 12.000 glasova i imali smo 12.000 glasova.

Sada neću reći ništa drugo, sem iz srca i duše, izginućemo ali ćemo pobediti, to vam tvrdim odgovorno – naglasio je Antić.

Ivica Dačić je očekivano dobio najjači aplauz okupljenih, a euforija je bila propraćena trubačima, dobošima i glasnim skandiranjem njegovog imena.

On je na početku obraćanja izrazio dvojbu da li da uopšte i krene sa govorom, jer se kako kaže, tako svira samo kada se pobedi.

Dačić je parolom „ Briga za ljude“ pričao o značaju očuvanja radnih mesta u nekadašnjim vranjskim gigantima i napomenuo da spašava „Simpo“ otkad zna za sebe te će to i nastaviti da radi.

- Kada je Dinkić hteo da na sednici Vlade stavi „Simpo“ u stečaj, ja sam ga skinuo.

Neću dati nikad da „Simpo“ ode u stečaj, jer to radnici ne zaslužuju – rekao je Dačić i dodao da agonija „Simpa“ traje već šest meseci, a zatim se osvrnuo i na problem radnika „Jumka“.

- Primio sam 1.800 radnika „Jumka“, kada su blokirali put, neće policija da tuče narod, ali dok otvaramo nova radna mesta moramo da brinemo i o postojećim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija će naručiti uniforme koje će da šije „Jumko“, da im pomogne – izjavio je Dačić pred simpatizerima i članovima.

Dačič je pričao i o bitnosti razvoja juga Srbije, o nacionalnom interesu da se ovde ulaže.

- Ovaj kraj mora da se razvija, sa druge strane ako Srbija to ne uvidi Albanci će doći do Niša, ako Srbi napuštaju ove prostore, nećemo više samo govoriti o Kosovu i Metohiji, govorićemo i o albanskoj većini u nekim drugim opštinama ovde na jugu – kazao je on.

Dragan Marković Palma pohvalio je gradonačelnika Zorana Antića na početku obraćanja, kao domaćina koji zna kako da vodi grad.

- Gde god smo bili u delegaciji u nekoj državi, on je napravio neki posao za Vranje – rekao je Palma u Vranju.  

On se takođe dotakao radnika „Simpa“ i njihovih radnih mesta.

- Mi ne znamo da otpuštamo radnike, mi zapošljavamo radnike, dovodimo investitore i pre neki dan kažu kako će radnici „Simpa“ glasati za neke druge.

Pa gde će radnici „Simpa“ glasati za neke druge, oni će glasati za privrednike, a oni su u ovoj koaliciji – uveren je bio Marković.

Milan Krkobabić je u svom obraćanju veliku pažnju posvetio penzionerima, ali se u njegovom govoru našlo mesta i za nekadašnje gigante.

- Ono što radnicima „Simpa“ i „Jumka" možemo da poručimo i ono što je radničko sveto pismo danas u Srbiji, ono što je manifest - nema viška zaposlenih nego manjka posla – rekao je Krkobabić na konvenciji u Vranju.

Milan Zdravković
 

                                            

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: