Srbija u ritmu Evrope: Izabrane predstavnice Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 27.02.2020 - 12:22

U Pozorištu „Bora Stanković“ održana je audicija za izbor predstavnika Vranja u novom ciklusu dečjeg takmičenja "Srbija u ritmu Evrope“.

Tim iz Vranja predstavljaće Srbiju FOTO: vranje.org.rs Tim iz Vranja predstavljaće Srbiju FOTO: vranje.org.rs
Budući da je Vranje pobednik prošlogodišnje edicije takmičenja održanog u Vrnjačkoj Banji, lokalna samouprava preuzela je ulogu domaćina ove internacionalne manifestacije za 2020. godinu. 
 
Umesto prošlogodišnjih debitantkinja, vokalni sastav ovog puta činiće Marijana Stošić učenica OŠ "Predrag Devedžić“ i Anja Kafedžijska učenica Gimnazije "Bora Stanković“. 
 
Njih dve su po oceni stručnog žirija najbolje odgovorile zadatku u veoma jakoj konkurenciji talentovane dece iz svih škola sa teritorije Grada. 
 
Tim iz Vranja, takođe čine srednjoškolke okupljene u plesnom timu, u sledećem sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović i Jana Stošić
 
U ovom projektu namenjenom deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, biraju se takmičari talentovani za pevanje i ples, koji će na nekom od jezika evropskih zemalja predstaviti svoj grad ili opštinu. 
 
Miloš Marković umetnički diirektor programa "Srbija u ritmu Evrope“ boraveći u Vranju, istakao je da su u ovo takmičenje uključene 24 lokalne samouprave, koje predstavljaju evropske zemlje, uključujući Izrael i Australiju
 
Prema propozicijama takmičenja, s obzirom da je Grad Vranje prošlogodišnji pobednik, tim iz Vranja predstavljaće Srbiju i izvodiće numeru na maternjem jeziku.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: