SRCE ZA DECU i u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 07.07.2016 - 14:12

U okviru humanitarne akcije Blic fondacije "Srce za decu", u četvrtak je porodilištu Bolnice u Vranju doniran aparat za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Porodilište u Vranju je 40. koje je dobilo donaciju FOTO D. Ristić/OK Radio Porodilište u Vranju je 40. koje je dobilo donaciju FOTO D. Ristić/OK Radio

Aparat su upravniku Opšte bolnice dr Zvonimiru Đorđeviću i načelniku Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Goranu Radojčiću uručili Velimir Perović, urednik Blic fondacije i Vesna Radosavljević, novinar RTS-a, koji je medijski partner akcije.

Velimir Perović je istakao da će po završetku akcije Blic fondacije skrining sluha novorođenčadi biti obavezan.

- Svaka majka će izlaziti iz porodilišta bezbrižna, jer će se još tada utvrditi eventualno oštećenje sluha beba, što otvara vrata ranoj rehabilitaciji – istakao je Perović.

Vesna Radosavljević je izrazila zadovoljstvo što je RTS kroz emisiju “Teleton” uspela da ostvari zadatak da se prikupe sredstva za ovu akciju.

- Ovo je 40. porodilište kojem se uručuje donacija i nadam se da ćemo već u avgustu moći da kažemo da sva porodilišta u Srbiji poseduju ovaj aparat – rekla je Radosavljević.

Zahvaljujući se donatorima i organizatorima akcije, dr Zvonimir Đorđević je naglasio značaj ovog aparata, prvenstveno za novorođene bebe.

- Svi naši donatori ovom akcijom “Srce za decu” zaista pokazuju jedno veliko srce i to srce danas mnogo čini za naš Zdravstveni centar i za celu Srbiju – kazao je Đorđević.

 I dr Goran Radojčić se takođe zahvalio na vrednoj donaciji odeljenju vranjske bolnice.

- Vrlo je značajno što ćemo moći da ispitamo sluh beba  u najranijoj fazi, kako bi se eventualno oštećenje otkrilo, a zatim i saniralo što pre – istakao je Radosavljević.

“Srce za decu” je akcija “Blic fondacije”, koja ima za cilj opremanje svih 56 porodilišta u Srbiji aparatima koji pomogućavaju rano dijagnostifikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: