Srpski ratni veterani iz Vranja odali poštu NASTRADALIMA U RELJANU

Lokalne vesti - Četvrtak 16.04.2020 - 17:00

U selu Reljan, u opštini Preševo obeležena je 21. godina od pogibije sedam pripadnika nekadašnje 78. motorizovane brigade, preteče sadašnje 4. Brigade KoV VS u NATO agresiji 1999. godine.

Srpski ratni veterani. Foto: FB Srpski ratni veterani. Foto: FB

Tim povodom delegacija Udruženja „Srpski ratni veterani Vranje“,koji su i sami pripadnici 78.motorizovane brigade, nisu, kako kažu, zaboravili svoju braću po oružju ni u ovim „teškim i smutnim vremenima“.

Toga dana 15.04.1999.godine, od dejstva NATO avijacije nastradali su major Ljubisav Stojanović, kapetan Dragan Lukić, stariji vodnik Željko Alar, desetar Dimče Stamenov, vojnik Slobodan Mirković i vojnici iz rezerve Aleksandar Popović i Ninoslav Milenkov.

U ime delegacije Udruženja „Srpski ratni veterani“ Vranje, ratova od 1990-1999 godine,venac je položio predsednik udruženja Dragoljub Stošić sa svojim saborcima iz 78.mtbr.

- Nek vam je večna slava braćo po oružju - poručuju veterani iz Vranja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Buca
18.04.2020. , 02:04
Pozdrav BRACO... 150 mabr uvek sa vama iz 78 mtbr... Slava poginulim borcima pozdrav za sve iz Vranja... Simidzija, Capa, Apa, Cetvrtko, Crnca, Kota, Perez i ostali....