SRS: Sumnjiva prodaja zemljišta

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.04.2012 - 15:28

Vrnajski odbor radikala izrazio sumnju u legalnost održavanja poslednje sednice Skupštine grada, u sazivu koji je raspušten još prilikom raspisivanja izbora.

Vranjski radikali danas su optužili lokalnu vlast za nelegitimno održavanje  poslednje, 35. sednice Skupštine grada.

Kako tvrde, sednica je održana bez konsultacija šefova odborničkih grupa, a priprema zasedanja nije prošla radna tela.

Stefan Dutina, predsednik Gradskog odbora SRS-a, podsetio je da je jedna od stranaka vladajuće koalicije napustila sednicu, te ostaje pitanje da li je uopšte bilo kvoruma u njenom radu.

On smatra da sednica nije održana u interesu grada i građana, zbog čega radikali nisu učestvovali u njenom radu.

Dutina dalje navodi da u drugoj tački dnevnog reda sednice stoji rešenje da se firmi „Meteor“ prodaje gradsko građevinsko zemljište od oko 7.000 kvadrata, po ceni od 3.249 dinara za kvadrat.

Radikali postavljaju pitanje da li je ovo glavni razlog za hitno održavanje sednice bez priprema, jer je ovo pitanje moglo da bude rešeno i posle izbora.

Radikali su na današnjem obraćanju medijima govorili i o drugim temama. Savet za zdravstvo SRS-a pomno prati stanje u lokalnom zdravstvu koje ocenjuje kao obezglavljeno, jer je ministar Zoran Stanković zauzet kampanjom.

Doktorka Miljana Popović, predsednica Saveta, podseća i na najavu radikalizacije protesta koji su najavili sindikati zdravstvenih radnika zbog svog sve težeg položaja.

- Građani zbog ovakvog funkcionisanja lokalne vladajuće koalicije moraju dobro da razmisle za koga će da glasaju u nedelju 6. maja – poručuju vranjski radikali. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: