"Šta smo mi krivi prijatelju?"

Lokalne vesti - Sreda 12.02.2014 - 15:15

Vozači i putnici kamiona, autobusa i automobila „zarobljenih“ u Ranutovcu kod Vranja mole štrajkače „Jumka“ da ih puste da prođu, jer su tu od 10 sati ujutru. Međutim, radnici ne popuštaju.

Kako kažu, dok su oni na tom mestu, biće i svi ostali, uključujući i radnike „Terne“ koji rade na izgradnji Koridora 10.

– Svi razgovaraju sa štrajkačima, a niko ne pita nas kako nam je.

Pitamo samo prijatelju šta smo mi krivi za njihove neisplaćene zarade i probleme u firmi?

Dokle misle da nas drže zarobljene ovde, s obzirom da u kolonama ima i male dece i bolesnih ljudi.

Ovo je teror nad nama nedužnima – izjada se reporteru OK Radija Boško Nikolić, vozač šlepera koji je iz Smedereva poslom krenuo u Kumanovo.

I vozač autobusa na međunarodnoj liniji Preševo-Bern preklinje da se radnici pomere, kako bi autobus pošao iz Ranutovca.

– Ovde smo već više od tri sata.

Mi idemo do Nemačke i samo ne znam kada ćemo da stignemo. Deca plaču, putnici viču na mog kolegu i mene, kao da smo mi krivi što ne možemo dalje.

Strašno je i to što nam ne daju ni da se vratimo u Preševo. Ovo je izgleda počeo bosanski scenario i ne miriše na dobro – priča vozač.

Hitna pomoć iz Vranja prevozila je iz kolone stara, iznemogla i bolesna lica do Vranja, a štrajkači samo propuštaju policiju, lekare i novinare.

Takođe, napravili su prolaz i za posmrtnu povorku. S obzirom da je autoput zatvoren od 10 časova, kolone sa obe strane, dakle iz pravca Niša i Skoplja duge su po najmanje pet kilometara.

Policija za sada ne preduzima ništa na razbijanju blokade, već se čeka na instrukcije MUP-a.

Jedan od saobraćajaca rekao je samo da postoji mogućnost intervencije Žandarmerije, jer ovako nešto ne sme po zakonu da traje duže od tri sata.

Štrajkači su najavili spavanje na autoputu, ukoliko se niko iz Vlade Srbije do 18 sati ne pojavi u Ranutovcu. Reporteri OK Radija su na licu mesta i o situaciji na terenu će vas izveštavati iz sata u sat.

Aleksandar Aca Stojković


   

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: