Stanković na čelu Osnovnog suda?

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.05.2014 - 12:30

Novi predsednik Osnovnog suda u Vranju biće najverovatnije sudija Stojadin Stanković Dine, umesto sadašnjeg v. d. predsednika Srboljuba Milosavljevića, saznaje OK Radio.

Stanković, foto Vranjske Stanković, foto Vranjske

Visoki savet sudstva utvrdio je predlog da Stanković bude novi predsednik i imenovanje se očekuje na nekoj od narednih sednica Skupštine Srbije.

Prema rečima portparolke Osnovnog suda u Vranju Aleksandre Tošić Arsić, utvrđeni su predlozi za predsednike skoro svih sudova u Srbiji, osim Višeg u Vranju.

– Pre tri dana su na sednici Visokog saveta sudstva utvrđeni predlozi za predsednike osnovnih i viših sudova u Srbiji.

Za Osnovni sud u Vranju predlog je da to bude Stojadin Stanković, dok za Viši sud nema utvrđenog kandidata.

Predlozi sada idu u Narodnu skupštinu i njihovo imenovanje biće jedna od tačaka na zasedanju republičkih poslanika – kaže Tošić Arsić.

Inače, Stojadin Stanković Dine od 1985. do 1992. godine bio je direktor saobraćajnog preduzeća „Jedinstvo“ u Vranju.

Od 1992. do 1995. godine predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Vranje.
Presednik opštine Vranje Stanković je bio od 1996. do 2000. godine.

Nakon toga, do 2001. godine vratio se u „Jedinstvo“ i radio je kao zamenik direktora. Godinu dana, tačnije od 2001. do 2002. godine bio je rukovodilac za opšte i pravne poslove u vranjskoj Direkciji za izgradnju.

Od 2002. do 2006. bio je šef poslovnice osiguravajućeg društva i od 2006. do danas savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu.

Rođen je 1956. godine, a na pravnom fakultetu u Prištini diplomirao je ocenom 6,89. Pravosudni ispit položio je 1984. godine.  

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: