Stara vlast pravi haos u Bujanovcu

Lokalne vesti - Četvrtak 19.07.2012 - 09:51

U dva javna preduzecća u Bujanovcu, prethodni direktori su, dve nedelje pre smene, na neodredjeno vreme zaposlili 39 radnika, a osim toga svojim naslednicima ostavili milionska dugovanja i brdo drugih problema.

Bujanovac Bujanovac

- Kada sam preuzeo dužnost direktora zatekao sam 42 radnika. Tada sam informisan da je moj prethodnik 6. juna, kada je saznao da njegova partija više neće biti u vlasti, potpisao rešenja o prijemu 26 radnika na neodredjeno - žali se Agim Haliti, novi direktor Direkcije za izgradnju.

Haliti takodje kaže da je primopredajom dužnosti nasledio neizmirene obaveze u iznosu od čak 286 miliona dinara, što znači da su prethodni direktor i 16 radnika, napravili dug od blizu 19 miliona dinara po jednom zaposlenom.

- Naravno da su novi radnici i ogroman dug rak rana za koju sada nemamo rešenje. Ovim problemima već su počeli da se bave nadležni državni organi, jer mi nismo u mogućnosti da sve isteramo do kraja - objašnjava Haliti.

Novi direktor JP „Komunalac“, Ragmi Ramizi kaže da je, u režiji prethodnog direktora nasledio ova dva problema, samo su oni nešto manji nego u Direkciji.

- Moj prethodnik je, kada se pripremao za odlazak, na neodredjeno zaposlio 13 radnika i ostavio nam mnogo veći dug od 76 miliona koliko je na primopredaji dužnosti rečeno - priča Ramizi.

On strahuje da su dugovanja „Komunalca“ mnogo veća i to ilustruje podatkom da dug Elektrodistribuciji nije 47 miliona kako mu je prikazano već 90 koliko ovo preduzeće sudski potražuje.

U Demokratskoj partiji, koja je sa dve srpske liste konstituisala novu vlast u Bujanovcu tvrde da je slična situaciji i u drugim javnim preduzećima i ustanovama, da je broj novoprimljenih radnika nešto manji od 100. a da su dugovanja blizu 500 miliona dinara.

U lokalnoj opoziciji koju sada čine Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP) i Demokratska unije Albanaca (DUA) sve ove navode energično odbijaju uz tvrdnju da je na političkoj sceni u Bujanovcu otvoreni i do sada nezapamćeni teror nad ljudima i linč nad onima koji drukčije misle.

- Ovo što danas prema Albancima radi Demokratska partija Nagipa Arifija, nije radio ni Slobodan Milošević na vrhuncu slave. Ovo nije politički i partijski obračun, ovo je militantski obračun sa ljudima - kaže Ragmi Mustafa, predsednik odborničke grupe opozicione PDD.

Mustafa tvrdi da su novi radnici zaposleni po brojnim programima i projektima kao što je program „Prva šansa“, kao i da je smenjena lokalna vlast pre četiri godine od Arifija nasledila dugovanja od 300 miliona dinara od kojih neka zbog visine, ni danas nisu sanirana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: