Stefan, pobednik Guče: Nagrada samo za VRANJE (VIDEO)

Lokalne vesti - Sreda 15.08.2018 - 10:45

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković priredio je prijem za Stefana Mladenovića, osvajača titule Prve trube festivala u Guči i članove njegovog orkestra.

Zajednička fotografija u Gradskoj kući FOTO: D. Ristić/OK Radio Zajednička fotografija u Gradskoj kući FOTO: D. Ristić/OK Radio
Orkestar na čelu sa Stefanom Mladenovićem je pobednički defile započeo ispred fontane kod Pošte, nastavio šetalištem i zasvirao ispred Gradske kuće.
 
Na prijemu, kojem je prisustvovao i gradski većnik Dejan Ivanović, gradonačelnik Milenković je čestitao Mladenoviću na osvojenom trofeju i uručio mu zlatnu značku Vranja, a orkestru predao prigodne poklone i čestitao osvajanje treće nagrade u seniorskoj konkurenciji.
 
Posebno je značajno da Stefan nastavlja porodičnu tradiciju orkestra koji je ustanovio legendarni Bakija Bakić, a nastavili je Ekrem Mamutović, Milan Mladenović i Nenad Mladenović.
 
- Vi ste proneli glas Vranja i dokazali da se ipak, najbolja truba svira u našem gradu, u Gornjoj čaršiji.
 
Nastavite da naše Vranje promovišete u najboljem svetlu i osvajate nagrade na svim takmičenjima - rekao je gradonačelnik i dodao da je ovaj orkestar najbolji ambasador Vranja.
 
Ovogodišnji laureat Sabora u Guči Stefan Mladenović je rekao da je veoma srećan što je opravdao očekivanja svih Vranjanaca.
 
- Ovo je specijalna nagrada samo za Vranje, da se zna da su Vranjanci najbolji, što su dokazali moj deda, otac, a sada i ja.
 
Konkurencija u Guči je ove godine bila jača nego ikada, 20 orkestara i kapelnika se borilo za trofej i time je nagrada značajnija – rekao je Stefan Mladenović.
 
Stefanov otac Nenad Mladenović je rekao da je bio najsrećniji čovek na svetu u trenutku Stefanovog proglašenja za najboljeg trubača u Guči.
 
- Ova Stefanova nagrada mi je draža od mojih sopstvenih. Vranje ne može bez nas niti mi možemo bez Vranja.
 
Ovo je rezultat timskog rada svih nas i opštine koja nam godinama unazad pomaže, na čemu nam zavide svi drugi orkestri – istakao je Nenad Mladenović i dodao da je zadatak orkestra da promoviše Vranje i to će činiti i nadalje.
 
Na prijemu je odata i počast velikom Bakiji Bakiću, pod čijim vođstvom je orkestar postigao prve blistave uspehe, njegovim naslednicima i Ratku Silistareviću, dugogodišnjem umetničkom direktoru orkestra.
 
U porodičnoj riznici trofeja sastava koji nastavlja tradiciju orkestra Bakije Bakića, nalazi se 13 Prvih truba Guče, 10 nagrada za najbolji orkestar i jedna Zlatna truba, a ukupan broj trofeja sa Sabora u Guči je čak oko 100, što je sasvim sigurno apsolutni rekord.
 

Foto Galerija

Orkestar Stefana Mladenovića, Prve trube Guče 2018.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: