Stefanović najavio NOVE INVESTICIJE na jugu Srbije

Lokalne vesti - Nedelja 29.09.2019 - 10:55

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je radove na izgradnji novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju koji bi trebalo da bude završen do 2021. godine.

Ministar Stefanović prilikom posete PU Vranje. Foto: S.Tasić/OK Radio Ministar Stefanović prilikom posete PU Vranje. Foto: S.Tasić/OK Radio

- Drago mi je da radovi teku predviđenom dinamikom i da ćemo do polovine 2020. godine završiti prvu fazu radova, a da će 2021. Sektor za vanredne situacije dobiti jedan moderan objekat - rekao je Stefanović istakavši da je ovo jedno od najvećih gradilišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar je objasnio da će Regionalni centar za vanredne situcije biti pre svega trening centar, u kome će vatrogasci kroz obuku sticati neophodna znanja i veštine, kako bi u svakom momentu bili spremni da pravovremeno odgovore i pruže pomoć građanima ovog dela Srbije.

- Drago mi je da napredujemo i da svakoga dana možemo da kažemo da investiramo u sigurnost - rekao je Stefanović istakavši da će sa ovim centrom, uz nabavku novih vozila i opreme i povećanje kapaciteta u ljudstvu, građani dobiti kvalitetnu podršku vatrogasne službe koja brine o njihovoj bezbednosti.

Prema njegovim rečima pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova odlikuju brzina, efikasnost i posvećenost.

Stefanović se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi građani bili bezbedni, ali i građevinskim radnicima koji se trude da Regionalni centar bude na vreme završen.

Ministar Stefanović je obišao i policijsku stanicu u Vladičinom Hanu.

Izjavio je da se razmatra mogućnost da se sledeće godine otpočne sa izgradnjom nove policijske
i vatrogasne stanice u tom mestu, kao i da će dalje investicije u Pčinjski okrug biti jedan od prioriteta države.

Najavio je i nove investicije koje će popraviti vodosnabdevanje u ovom kraju, ali i izgradnju nove putne infrastrukture i objekata, što će stvoriti još kvalitenije uslove za privlačenje investitora.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: