Stipendije za UČENIKE I STUDENTE

Lokalne vesti - Utorak 10.07.2018 - 10:55

Vranje - Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović potpisao je ugovore sa učenicima i studentima o raspodeli učeničkih i studentskih stipendija za ovu školsku godinu.

Mladenović obećao veće stipendije. Foto: Čale Mladenović obećao veće stipendije. Foto: Čale

Za studente prve godine dodeljeno je 15 stipendija, a za studente ostalih godina ukupno 45 stipendija.

Stipendije se za tekuću godinu isplaćuju u 10 mesečnih rata, i na mesečnom nivou iznose 5.000 dinara mesečno.

Učenicima prvog razreda srednje škole dodeljena je 21 stipendija.

Stipendije se za tekuću godinu isplaćuju u 10 mesečnih rata.

Iznos stipendije je 2.500 dinara mesečno.

Na konkurs se prijavilo 100 učenika i studenata, od čega je 93 ispunjavalo sve kriterijume,a stipendiju je dobilo njih 81, od toga 60 stipendija je raspoređeno studentima, a 21 učenicima.

Predsednik Goran Mladenović smatra da su ovo nedovoljna sredstva za učenike i studente te je obećao da će sledeće godine povećati kako novčana sredstva tako i broj kandidata.
 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Han u okviru projekta "Pod budnim okom građana Vladičinog Hana". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: